ΗΠΑ: 4.491 νεκροί σε μια μέρα αλλά ο Τραμπ… αίρει τους περιορισμούς

Την ώρα που οι ΗΠΑ καταγράφουν μια από τις πιο μελανές σελίδες στην ιστορία της ανθρωπότητας, ο Ντόναλντ Τραμπ διατείνεται ότι «η Αμερική ούτε θέλει, ούτε μπορεί να είναι σε καραντίνα για πάντα» και παρουσίασε πλάνο τριών αξόνων με το οποίο «ανοίγει ξανά τις ΗΠΑ…»

Το σχέδιο «Opening Up America Again» το οποίο ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Αμερικανός πρόεδρος είναι 18 σελίδων και δεν υπάρχει πουθενά χρονοδιάγραμμα για να γίνει αυτό το παράτολμο εγχείρημα παρά μόνο ότι θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Μαΐου… Χθες Πέμπτη ξεπεράστηκε το φράγμα των 30.000 θανάτων εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, όπου καταγράφονταν σχεδόν 33.000 θάνατοι ως το βράδυ, κατά δεδομένα που συγκεντρώνει σε πραγματικό χρόνο το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς. Μέχρι τις 3:30 τα ξημερώματα είχαν καταγραφεί 4.491 επιπλέον θάνατοι στις τελευταίες 24 ώρες. Πρόκειται, μακράν, για τον πιο βαρύ απολογισμό που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα μέσα σε ένα 24ωρο, όμως μάλλον ο αριθμός αυτός συμπεριλαμβάνει περιπτώσεις θανάτων που «πιθανόν συνδέονται» με την ασθένεια COVID-19, αλλά δεν εντάσσονταν στον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας μέχρι τώρα.

Αυτή την εβδομάδα, οι αρχές στην πόλη της Νέας Υόρκης ανακοίνωσαν ότι προσθέτουν 3.778 θανάτους που «πιθανόν» οφείλονταν στον κορονοϊό στον επίσημο απολογισμό. Συγκριτικά, τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) ως τις 23:00 ώρα Ελλάδας έκαναν λόγο για συνολικά 31.071 θανάτους, συμπεριλαμβανομένων 4.141 που πιθανόν οφείλονταν στην COVID-19.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που θρηνεί τα περισσότερα θύματα από οποιαδήποτε άλλη στον κόσμο, ακολουθούμενη από την Ιταλία (22.170 νεκροί), την Ισπανία (19.315) και τη Γαλλία (17.941).

Η ισχυρότερη δύναμη του πλανήτη, στην οποία έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα σχεδόν 667.800 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, καταγράφει τις τρεις τελευταίες ημέρες αλλεπάλληλα θλιβερά ρεκόρ θανάτων.

About Author