Ο σκηνοθέτης Γιάννης Σακαρίδης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Δράμας

Ο σκηνοθέτης Γιάννης Σακαρίδης παίρνει το τιμόνι του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, μετά τον πρόωρο χαμό του επί σειράν ετών καλλιτεχνικού διευθυντή Αντώνη Παπαδόπουλου.

Ο Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος και ο Πρόεδρος του Φεστιβάλ Γιώργος Δεμερτζής, με τη σύμφωνη γνώμη της Υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, ανακοίνωσαν την επιλογή του Γιάννη Σακαρίδη: «Η ταλαντούχα προσωπικότητα του, η βραβευμένη καλλιτεχνική του πορεία, η ωριμότητα αλλά και η αποφασιστικότητα του, σε συνδυασμό με την αγάπη του για την ταινία μικρού μήκους και το Φεστιβάλ της Δράμας, ήταν τα κριτήρια επιλογής του», σύμφωνα με την ανακοίνωση του Φεστιβάλ.

«Το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Δράμας καθόρισε με τον καλύτερο τρόπο τη καλλιτεχνική μου πορεία, και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να αξιοποιήσουμε με ευθύνη ό,τι καλό έχει προηγηθεί σε κάτι δημιουργικό», δήλωσε ο Γ. Σακαρίδης.

Ο Γιάννης Σακαρίδης έκανε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο στη Δράμα, όπου και βραβεύτηκε για τη μικρού μήκους ταινία του Αλήθεια (2006). Μερικά χρόνια αργότερα, το 2014-15 και το 2017-18, συμμετείχε στην κριτική και προκριματική επιτροπή του Εθνικού Διαγωνιστικού Προγράμματος. Ως σκηνοθέτης έχει στο ενεργητικό του δύο ταινίες μεγάλου μήκους, το «Wild Duck» και την «Πλατεία Αμερικής». Η «Πλατεία Αμερικής» υπήρξε η επίσημη πρόταση της Ελλάδας για το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας (2018).

Πηγή: ΑΠΕ

About Author