Σοκάρει η Ρίτα Γουίλσον: «Μου έδωσαν χλωροκίνη και είχε ακραίες παρενέργειες» (video)

Η ελληνικής καταγωγής ηθοποιός και τραγουδίστρια Ρίτα Γουίλσον μίλησε σε τηλεοπτική συνέντευξή της στο CBS για την περιπέτειά της με τον Covid-19. H σύζυγος του Τομ Χανκς περιέγραψε τα συμπτώματα της ασθένειας, αλλά και τις παρενέργειες που είχε μετά τη λήψη της χλωροκίνης. Μιλώντας στη δημοσιογράφο Γκέιλ Κινγκ και στο «This Morning Tuesday» η Ρίτα Γουίλσον είπε:

«Ένιωθα πολύ κουρασμένη, είχα πόνους, δεν ήθελα να με ακουμπούν και μετά ξεκίνησε ο πυρετός. Eίχα κρυάδες όπως ποτέ πριν στη ζωή μου, και τώρα που ξανακοιτάω πίσω είχα χάσει τη γεύση και την όσφρηση, κάτι που δεν είχα καταλάβει τότε» είπε η ηθοποιός και τραγουδίστρια.

Στην ερώτηση για τον πυρετό και τα φάρμακα για τον κορονοϊό που της χορήγησαν η Ρίτα Γουίλσον είπε: «Μου έδωσαν χλωροκίνη και γνωρίζω ότι όλοι μιλούν γι’ αυτό το φάρμακο. Μπορώ να σας πω ότι δεν ξέρω αν το φάρμακο δούλεψε ή ήρθε η ώρα να πέσει ο πυρετός, αλλά η χλωροκίνη είχε τόσες ακραίες παρενέργειες. Είχα απίστευτη ναυτία και ίλιγγο. Δεν μπορούσα να περπατήσω. Ενιωθα τους μύες μου αδύναμους. Νομίζω ότι πρέπει να μελετήσουν αυτό το φάρμακο. Δεν ξέρουμε αλήθεια εάν βοηθάει σε αυτή την κατάσταση», είπε η Ρίτα Γουίλσον.

Αναφερόμενη στον σύζυγό της Τομ Χανκς, η Ρίτα Γουίλσον είπε ότι είχε πιο ήπια συμπτώματα. «Δεν είχε τόσο υψηλό πυρετό, δεν έχασε την αίσθηση της γεύσης ή της όσφρησής του, αλλά μας πήρε τον ίδιο χρόνο για να το ξεπεράσουμε» δήλωσε η ηθοποιός.

Αναφορικά με το πώς κόλλησαν τον κορονοϊό η ηθοποιός είπε ότι πρέπει να εκτέθηκαν σε κάποιον, και η ίδια και ο σύζυγός της την ίδια στιγμή. Δεν γνωρίζουν πότε και ποιος τους κόλλησε, αλλά κανένας από τους φίλους συγγενείς και τους ανθρώπους κοντά τους δεν ήταν θετικός στο τεστ.

Στην ερώτηση αν σύμφωνα με τους γιατρούς έχουν ανοσία πλέον, η ηθοποιός απάντησε ότι αυτή είναι η γενικότερη αντίληψη: «Συμμετέχουμε σε μια έρευνα, όπου δώσαμε το αίμα μας και θα μας ενημερώσουν αν τα αντισώματά μας θα είναι βοηθητικά στην παραγωγή ενός εμβολίου ή αν θα μπορούμε να δώσουμε πλάσμα που θα χρησιμοποιηθεί σε όσους νοσούν από τον ιό».

About Author