Μεγάλη ποσότητα αντισηπτικών κατασχέθηκε από το ΣΔΟΕ

Μεγάλη ποσότητα αντισηπτικών σε παράνομο παρασκευαστήριο, το οποίο στερούνταν σχετικής άδειας από τον ΕΟΦ εντόπισαν και κατάσχεσαν οι υπάλληλοι της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ Αττικής.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από το ΣΔΟΕ, κατασχέθηκαν: Περίπου 40.000 φιάλες αντισηπτικών υγρών των 100ml, που αντιστοιχούν σε 4.000 λίτρα διαλύματος, 54.000 κενές φιάλες και 248.000 ετικέτες συσκευασίας, 11 κενές δεξαμενές των 1.000 λίτρων με ένδειξη «ισοπροπυλική αιθανόλη» που χρησιμοποιούνταν ως πρώτη ύλη για την παρασκευή των αντισηπτικών υγρών, καθώς επίσης και λοιπός βιοτεχνικός εξοπλισμός. Δείγματα των κατασχεθέντων ειδών έχουν αποσταλεί ήδη στον ΕΟΦ και αναμένονται τα αποτελέσματα της ανάλυσης.

Κλιμάκιο υπαλλήλων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ Αττικής, με τη συνδρομή δύναμης του τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Βοιωτίας, διενεργώντας προληπτικό έλεγχο διακίνησης προϊόντων στα διόδια των Θηβών, εντόπισε φορτηγό το οποίο διακινούσε ποσότητα αντισηπτικών.

Στο πλαίσιο αναζήτησης των εταιρειών που εμπλέκονταν στη συγκεκριμένη συναλλαγή, το κλιμάκιο ελέγχου εντόπισε παράνομο χώρο παραγωγής και συσκευασίας των αντισηπτικών και καλλυντικών διαλυμάτων στην περιοχή του Μενιδίου. Οι υπεύθυνοι του χώρου κλείδωσαν την εγκατάσταση και εξαφανίστηκαν. Για το λόγο αυτό το ΣΔΟΕ ζήτησε τη συνδρομή εισαγγελικού λειτουργού αλλά και αστυνομικής δύναμης από το Α.Τ. Αχαρνών, για να εισέλθει στον χώρο. Με την παρουσία εισαγγελέα, κλειδαρά και αστυνομικής δύναμης, το κλιμάκιο των ελεγκτών εισήλθε στην εγκατάσταση και διαπίστωσε τα ακόλουθα: Εντός του παράνομου χώρου παραγωγής και συσκευασίας εντοπίστηκαν, όπως αναφέρθηκε, χιλιάδες φιάλες αντισηπτικών υγρών και ετικετών συσκευασίας, καθώς και δεξαμενές, οι οποίες και κατασχέθηκαν.

Πηγή: ΑΠΕ

About Author