Μακρόν: Σε πέντε χρόνια η ανοικοδόμηση της Παναγίας των Παρισίων

«Θα γίνουν τα πάντα για την ανοικοδόμηση της Νοτρ Νταμ σε πέντε χρόνια», δήλωσε ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν, ένα χρόνο από την πυρκαγιά που κατέστρεψε τμήμα του εμβληματικού καθεδρικού ναού του Παρισιού.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της γαλλικής προεδρίας για την πρώτη επέτειο της πυρκαγιάς, ο πρόεδρος της Γαλλίας τονίζει ότι η τραγωδία αυτή δεν έχει ξεχαστεί, ακόμη και αν «οι ημέρες μας, οι σκέψεις και οι ζωές μας έχουν γίνει όμηροι» της κρίσης του κοροναϊού.

«Θα ανοικοδομήσουμε την Νοτρ Νταμ σε πέντε χρόνια, το έχω υποσχεθεί. Θα κάνουμε τα πάντα για να τηρήσουμε αυτήν την προθεσμία. Φυσικά, οι εργασίες έχουν διακοπεί αυτήν την στιγμή εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης, αλλά θα ξαναξεκινήσουν μόλις αυτό γίνει δυνατό», είπε.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, οι εργασίες στη Νοτρ Νταμ έχουν διακοπεί από τις 16 Μαρτίου για την ασφάλεια των εργαζομένων. Οι εργασίες αποκατάστασης δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει, καθώς το κτίριο βρίσκεται ακόμη στην φάση της αντιμετώπισης της κατάσταση έκτακτης ανάγκης, έναν χρόνο μετά την καταστροφή. Ο Εμμανουέλ Μακρόν ευχαριστεί και πάλι «όλους όσοι, χθες, την έσωσαν, και όλους όσοι, σήμερα, την ανοικοδομούν». «Η αποκατάσταση της Νοτρ Νταμ είναι πολύτιμη για όλους μας, διότι είναι το σύμβολο της θέλησης του λαού μας, της ικανότητάς του να ξεπερνά τις δοκιμασίες και να στέκεται όρθιος», λέει ο Εμμανουέλ Μακρόν.

Η μεγάλη καμπάνα «Emmanuel» του νότιου πύργου της Παναγίας των Παρισίων θα χτυπήσει στις 20.00, ώρα έναρξης της πυρκαγιάς πριν από έναν χρόνο.

About Author