Τσίπρας: Σχέδιο άμεσων παρεμβάσεων για τον εργαζόμενο και την επιχείρηση

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κοινοποίησε σποτάκι στον λογαριασμό του στο Facebook με σύνθημα #ΜένουμεΌρθιοι ζητώντας σχέδιο άμεσων παρεμβάσεων για τον εργαζόμενο, την επιχείριση, την κοινωνία και την οικονομία.

Το βίντεο υποστηρίζει ότι άλλα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν λάβει σειρά μέτρων για την ανακούφιση των εργαζομένων, ενώ η τακτική της κυβέρνησης οδηγεί σε απολύσεις και ανεργία.

Την ίδια ώρα, ο Αλέξης Τσίπρας μέσω του σποτ ζητά πακέτο δημόσιας παρέμβασης, το οποίο περιλαμβάνει σχέδιο άμεσων και κοστολογημένων μέτρων, το οποίο περιέχει μεταξύ άλλων πλήρη κάλυψη μισθού από το Κράτος, απόλυτη προστασία πρώτης κατοικίας και γενικευμένη απαγόρευση απολύσεων.

Σχέδιο Άμεσων Παρεμβάσεων για τον εργαζόμενο και την επιχείρηση, για την κοινωνία και την οικονομία. #ΜένουμεΌρθιοι

Το ερώτημα της Άννας Eλεφάντη είναι το μεγάλο ερώτημα της επόμενης μέρας. «Μένουμε σπίτι. Όταν όμως έρθει η ώρα για να βγούμε έξω, θα έχουμε δουλειές να πάμε;». Ένα ερώτημα που απασχολεί κάθε σπίτι, κάθε εργαζόμενο, κάθε μικρομεσαίο. Ένα ερώτημα που, δυστυχώς, φαίνεται πως επιλέγει να απαντήσει η κυβέρνηση με την ζοφερή και αποτυχημένη συνταγή των μνημονίων, των περικοπών, των απολύσεων και της εργασιακής ζούγκλας. Σχέδιο άμεσων και κοστολογημένων παρεμβάσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του #Covid19.Για τον εργαζόμενο και την επιχείρηση, για την κοινωνία και την οικονομία.#ΜένουμεΌρθιοι

Gepostet von Alexis Tsipras am Dienstag, 14. April 2020

Αναλυτικά η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα:

Το ερώτημα της Άννας Eλεφάντη είναι το μεγάλο ερώτημα της επόμενης μέρας. «Μένουμε σπίτι. Όταν όμως έρθει η ώρα για να βγούμε έξω, θα έχουμε δουλειές να πάμε;». Ένα ερώτημα που απασχολεί κάθε σπίτι, κάθε εργαζόμενο, κάθε μικρομεσαίο. Ένα ερώτημα που, δυστυχώς, φαίνεται πως επιλέγει να απαντήσει η κυβέρνηση με την ζοφερή και αποτυχημένη συνταγή των μνημονίων, των περικοπών, των απολύσεων και της εργασιακής ζούγκλας.

Σχέδιο άμεσων και κοστολογημένων παρεμβάσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του #Covid19.

Για τον εργαζόμενο και την επιχείρηση, για την κοινωνία και την οικονομία. #ΜένουμεΌρθιοι

About Author