Παρέμβαση Ιερώνυμου: Άλλο οι συναθροίσεις, άλλο η Θεία Κοινωνία (vid)

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μίλησε για το εφετινό διαφορετικό Πάσχα, τις λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών στις εκκλησίες και όσα συνέβησαν το Σαββατοκύριακο σε εκκλησίες στο Κουκάκι και την Κέρκυρα.

«Η εκκλησία θυσιάζεται, δίνεται, οι άνθρωποι της εκκλησίας κάνουν πολλές φορές τα δικά τους» είπε ο κ. Ιερώνυμος, «αλλά αυτό το πνεύμα το λειτουργικό και το εκκλησιαστικό συνεχίζει να ξεκουράζει τον άνθρωπο. Και αυτοί που το αρνούνται, και αυτοί που κάνουν τον δύσκολο, έχουν την αγωνία τους τώρα μέσα τους αν τους ψάξουμε», επισημαίνοντας τη διάκριση ανάμεσα στη Θεία Ευχαριστία και τη συνάθροιση.

«Στη Θεία Ευχαριστία δεν χωρά έκπτωση, δεν χωρά ασθένεια, αλλά δεν είναι από αυτά που συζητούνται. Αυτό της συναθροίσεως όμως είναι θέμα που έχει σχέση με τη νοημοσύνη, με την πολιτική σε κάθε χώρα. Εδώ στην Ελλάδα, όπως είναι τα πράγματα, υπάρχει μια καλή σχέση εκκλησίας και πολιτείας και πρέπει σε αυτά τα σημεία να συμβαδίζουμε και να συμπορευόμαστε» τόνισε.

 

Ο Αρχιεπίσκοπος ρωτήθηκε και για τα περιστατικά σε Κέρκυρα και Κουκάκι, αλλά δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο λέγοντας πως προτιμά να μιλήσει για το θέμα όταν θα έχουν τελειώσει όλα αυτά.

About Author