Καθηγητής Παθολογίας στο “Σωτηρία”: Δεδομένο ότι θα έρθει δεύτερο κύμα το φθινόπωρο

«Καμπανάκι» για τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα έκρουσε ο υπεύθυνος της Ειδικής Κλινικής στο Νοσοκομείο «Σωτηρία», καθηγητής Παθολογίας και Ογκολογίας Κωνσταντίνος Συρίγος.

“Τα μηνύματα είναι πολύ ενθαρρυντικά. Πάμε όλο και καλύτερα, λίγα περιστατικά, φαίνεται ότι ο ιός χάνει τη λοιμογόνο δύναμή του, φαίνεται ότι δεν υπάρχει διασπορά στην κοινότητα. Ας περάσουμε καλά και τη Μεγάλη Εβδομάδα και πράγματα θα είναι πολύ αισιόδοξα” επεσήμανε ο καθηγητής.

“Ας περάσουμε καλά ιατρικώς, να μην περάσουμε με πανικό τις επόμενες ημέρες μετά τη Μεγάλη Εβδομάδα, γιατί αυτά που θα συμβούν αυτήν την εβδομάδα, εμείς ως γιατροί θα τα βιώσουμε σε 15 ημέρες. Είναι η κρίσιμη εβδομάδα, πράγματι” σημείωσε.

Σχετικά με τις επιστημονικές εξελίξεις ανέφερε: “Όταν τα πράγματα πάνε πολύ καλά και τώρα πάνε πράγματι πολύ καλά, το μυαλό το δικό μας είναι να προετοιμαστούμε για το δεύτερο κύμα, γιατί το δεύτερο κύμα θα έρθει, και πρέπει να είμαστε έτοιμοι, να ξεκουράσουμε το προσωπικό, ώστε να ξαναπέσει στη μάχη. Δεν νομίζω ότι θα μπορέσουμε να το αποφύγουμε. Η εμπειρία και οι προηγούμενες επιδημίες λένε ότι είναι δεδομένο. Και όσο μικρότερη ανοσία υπάρχει στην κοινότητα τόσο πιο δεδομένο είναι. Η ελπίδα μας γι’ αυτό το κύμα, είναι μήπως καταφέρουμε και τότε έχουμε κάποια θεραπευτική προσέγγιση ώστε να βοηθήσουμε τους αρρώστους και να το περάσουμε όσο πιο ανώδυνα γίνεται” είπε μεταξύ άλλων ο καθηγητής που υπογράμμισε ότι τα εμβόλια θα τα έχουμε προς το τέλος του χρόνου αν όχι το ’21.

About Author