Μητροπολίτης Πειραιώς για τον ιερέα στο Κουκάκι: Η Θεία Κοινωνία δεν έχει απαγορευτεί και δεν μεταδίδει τον κοροναϊό (vid)

Ξεκάθαρα υπέρ του ιερέα που κοινώνησε πιστούς στο Κουκάκι τάχθηκε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ, διευκρινίζοντας ότι τοποθετείται στο θέμα ως απλός πιστός, καθώς δεν του επιτρέπεται να μιλήσει ως Μητροπολίτης, μετά τις αποφάσεις που έχει λάβει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ειδικότερα, ο κ. Σεραφείμ ισχυρίστηκε πως ούτε η ΚΥΑ ούτε η Ιερά Σύνοδος απαγορεύει την Θεία Κοινωνία και πως υπάρχει μια σύγχυση γύρω από αυτό το θέμα καθώς η απαγόρευση αφορά στις συναθροίσεις. «Η Θεία Κοινωνία δεν έχει απαγορευθεί. Η Θεία Κοινωνία δεν μπορεί να μεταδώσει κανενός είδους ασθένεια», είπε αρχικά ο Μητροπολίτης Σεραφείμ, υποστηρίζοντας πως είναι βλασφημία και ύβρις όποιος τπροσβάλλει τη Θεία Κοινωνία.

«Υπάρχει σύγχυσις και κάποιοι πρέπει να ξεπεζέψουν από κάποιο καλάμι. Διάφορα καλάμια κυκλοφορούν. Να ξεπεζέψουν. Τους παρακαλώ θερμώς είναι άγιες ημέρες δεν επιτρέπεται να συγχέουμε τα πράγματα», τόνισε χαρακτηριστικά στη συνέχεια και συμπλήρωσε πως «η Θεία Κοινωνία διαχωρίστηκε γιατί είναι το Μυστήριο. Είναι η ουσία της πίστεώς μας και όποιος την προσβάλει δημόσια διαπράττει ένα κακούργημα, προσβάλει τη θρησκευτική μας ελευθερία». Συνεπώς, σύμφωνα με τον κ. Σεραφείμ, ο Ιερέας δεν έπραξε κανένα αδίκημα, δίνοντας στον αύλειο χώρο Θεία Κοινωνία «σε δυο παιδάκια τα οποία τα έφερε ο πατέρας τους στο δρόμο».

 

 

About Author