Κύπρος: Λειτουργία με πιστούς τέλεσε ο Μητροπολίτης Μόρφου

Κυριακή των Βαΐων χθες και στην Εκκλησία Οσίων Βαρνάβα και Ιλαρίωνος στην Περιστερώνα της Κύπρου πραγματοποιήθηκε όχι μόνο η λειτουργία και λιτανεία, με την παρουσία μάλιστα πιστών παρά τα μέτρα που ισχύουν εξαιτίας του ιού. Τη λειτουργία τέλεσε ο Μητροπολίτης Μόρφου και στο σημείο έφτασαν Αστυνομικοί.

Μετά την τέλεση της Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Μόρφου ανέφερε πως «εισέβαλαν ασεβέστατοι αστυνομικοί κατά πάντα όμως νόμιμοι με τους Νόμους του Προεδρικού και Υπουργικού διατάγματος. Ξέρετε πως λέγεται αυτό στη γλώσσα της Νομικής; σύγκρουση καθηκόντων. Το ένα καθήκον είναι ο Νόμος Του Θεού…».

Ο Μητροπολίτης σημείωσε πως όταν έφτασε ο Αστυνομικός, του είπε «διάλεξε τι θέλεις να εφαρμόσεις, το Νόμο του Κράτους ή  το Νόμο Του Χριστού;»

«Από τι κινδυνεύουν οι πιστοί, μήπως από κάποια ασθένεια φύγουμε νωρίς από αυτή την πρόσκαιρη ζωή; Και εάν δεν φύγουμε από αυτή την ασθένεια στην γωνιά του δρόμου μια άλλη μας περιμένει.  Κάποιον ατύχημα ίσως, τα γηρατειά, όσοι γεράσουμε, και μας επιτρέψουν τα εμβόλια του Μπίλ Γκέιτς να γεράσουμε», σημείωσε μεταξύ άλλων.
Και απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά και στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, σημείωσε πως «η αληθινή, η αθάνατη ζωή, η ωραία ζωή είναι αλλού, γι’ αυτό γιορτάζουμε».

Όπως ανέφερε στο SigmaLive ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, στο σημείο εντοπίστηκαν δέκα πρόσωπα, μετά από συστάσεις έφυγαν, ωστόσο παρέμειναν δυο ηλικιωμένες οι οποίες και καταγγέλθηκαν, όπως καταγγέλθηκε και η εκκλησιαστική επιτροπή.

About Author