Μ. Ζορμπά: Κακοήθεις και αβάσιμοι οι ισχυρισμοί του Υπ.Πο.

Σκληρή απάντηση σε χτεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού για την ανάδοχο εταιρεία το έργου «Ανάπτυξη πληροφοριακού συστήματος του Εθνικού Αρχείου Μουσείων», δίνει η πρώην υπουργός κα. Μυρσίνη Ζορμπά.

«Διαστρεβλώνοντας και αποσιωπώντας τα πραγματικά περιστατικά, το υπουργείο Πολιτισμού εξαπολύει κακοήθεις και αβάσιμες κατηγορίες, προσπαθώντας να θολώσει το τοπίο σε σχέση με την έκπτωση, εκ μέρους μας, και την εργώδη προσπάθεια επαναφοράς, εκ μέρους της νυν υπουργού, της αναδόχου εταιρείας του έργου «Ανάπτυξη πληροφοριακού συστήματος του Εθνικού Αρχείου Μνημείων» του ΥΠΠΟΑ», τονίζει η κα. Ζορμπά εξηγώντας πως πρόκειται για ένα έργο που εξάντλησε τα όρια επανειλημμένων παρατάσεων και δεν ολοκληρώθηκε ποτέ από την ανάδοχη εταιρεία, γι’ αυτό και εκδόθηκε σε βάρος της η απόφαση της έκπτωσης.

Όπως επισημαίνει η πρώην υπουργός, η πρόσφατη υπουργική απόφαση που υπέγραψε η κα. Μενδώνηω «ελάχιστη σχέση έχει με τις εξηγήσεις που μηχανεύεται το δελτίο Τύπου του υπουργείου». «Όσο και αν θέλει η κα. Μενδώνη να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, το ποιος ακριβώς κληροδότησε σε ποιον και με ποιον τρόπο τα αμαρτωλά ψηφιακά έργα του ΥΠΠΟΑ, το έχει ήδη κρίνει η ίδια η πραγματικότητα. Είμαστε βέβαιοι ότι ο σεβασμός του δημοσίου συμφέροντος δεν είναι ζήτημα πρόσκαιρων εντυπώσεων αλλά μια σταθερή και συνεπής στάση. Αυτήν θα χρειαστεί να αποδείξει ότι διαθέτει η υπουργός σε σχέση με την παρούσα υπόθεση στο άμεσο μέλλον. Κυριακή κοντή γιορτή», καταλήγει η Μυρσίνη Ζορμπά.

About Author