Λαζόπουλος: Νομίζω ότι είναι συνέχεια Σάββατο προς Κυριακή (vid)

Με το δικό του τρόπο σχολίασε την καθημερινότητα όπως έχει διαμορφωθεί την περίοδο της πανδημίας ο Λάκης Λαζόπουλος, ο οποίος εμφανίστηκε μέσω skype στην εκπομπή «Live tonight» με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου.

«Δεν έχω βγει καθόλου έξω. Mόνο κάποιες βόλτες εδώ τριγύρω έχω κάνει. Ο καθένας προσπαθεί με τον τρόπο του αυτή την περίοδο, πλέον ζούμε σε διαφορετικές ώρες. Ο μπαμπάς γυρνούσε το απόγευμα από τη δουλειά σπίτι, τώρα είναι όλη μέρα, είναι άλλος μπαμπάς, είναι άλλες οι σχέσεις, τα τετραγωνικά έγιναν πιο μικρά. Αλλάζει η ψυχολογία σε μια τέτοια εποχή και έχει συμβεί σε όλους μας αυτό και καλά και κακά. Έχει και τρέλα, και χιούμορ και απόγνωση. Πιστεύω αν βάλουν κωδικό “απόγνωση” θα το πατήσουν όλοι και θα βγουν έξω. Όμως πρέπει να παραμείνουμε σπίτι, αυτό δεν το συζητώ και δεν το διαπραγματεύομαι», εξήγησε. “Έχω χάσει το ημερολόγιο, νομίζω πως είναι συνέχεια Σάββατο προς Κυριακή” είπε χαριτολογώντας.

Για όσους δεν πειθαρχούν στα μέτρα απαγόρευσης ο δημοφιλής δημιουργός ανέφερε: «Οι άνθρωποι είναι σκασμένοι, έχουν περάσει πάρα πολλά πράγματα στην Ελλάδα και κάθε φορά που τους βάζεις έναν περιορισμό, γιατί το νιώθουν σαν περιορισμό όχι σαν θεραπεία. Τα δωμάτιά μας είναι δωμάτια ενός νοητού νοσοκομείου, είμαστε σε μια θεραπεία. Ο καθένας που βγαίνει έξω βάζει σε κίνδυνο τον άλλον, η κοινωνική ευθύνη είναι η μεγαλύτερη που έχουμε», τόνισε και συνέχισε: «Αν ήταν τυφώνας που κανείς δεν θα μπορούσε να ανοίξει την πόρτα του δεν θα συζητούσαμε αυτή τη στιγμή αλλά επειδή είναι η αόρατη κατάσταση ενός εχθρού, προσπαθεί να χαρεί, να διασκεδάσει ή να έχει την τόλμη να πει “θα βγω έξω ρε παιδί μου” και αυτό αφορά και τους μεγάλους και τους μικρούς».

Ακόμη, σχολίασε τη συμπεριφορά των πολιτών απέναντι στα μέτρα κατά του κοροναϊού. «Είναι η πρώτη φορά που οι Έλληνες συμπεριφερόμαστε πάρα πολύ σωστά πέρα από τις εξαιρέσεις. Αυτή τη στιγμή παίζουμε ένα πολύ μεγάλο στοίχημα. Στο τέλος θα είμαστε η χώρα που θα θρηνήσουμε – ευχόμαστε και προσευχόμαστε γι’ αυτό – τα λιγότερα θύματα σε όλη την Ευρώπη και αυτό θα μας βοηθήσει μετά να πατήσουμε με πιο σταθερά βήματα σαν η ασφαλέστερη χώρα της Ευρώπης, η χώρα που πειθάρχησε. Θέλω να είμαστε η χώρα που θα θρηνήσουμε τα λιγότερα θύματα. Είναι μεγάλο στοίχημα για μένα γιατί οι Έλληνες τώρα αποκτούν κοινωνική ευθύνη και είναι πιο σημαντική από την ατομική. Όλα μπορούν να γίνουν. Και να βγουν μπορούν οι Έλληνες να πούνε το Χριστός Ανέστη στις 12 η ώρα και ένας να πάει να χτυπάει τις καμπάνες. Όλα μπορούν να γίνουν κι όλα να λειτουργήσουν».

 

 

About Author