Απίστευτο αλαλούμ στην κυβέρνηση με τα άνοιξε – κλείσε τις πόρτες των εκκλησιών

Διολισθήσεις και αντιφατικά μηνύματα από την κυβέρνηση μετά την χθεσινή ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου που ανακοίνωνε ότι οι Εκκλησίες την Μεγάλη Εβδομάδα θα είναι ανοικτές για δύο ώρες καθημερινά και τέσσερις την Μεγάλη Παρασκευή. Τελικά έφτασε στο σημείο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς προφανώς με άνωθεν εντολή να κλείσει το θέμα και τις Εκκλησίες για τους πιστούς αδειάζοντας θεαματικά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα.

Ο εκπρόσωπος μάλιστα της Εκκλησίας, Μητροπολίτης Ιερόθεος ενημέρωνε τους πολίτες σχετικά από τα κανάλια. Χθες στο Mega και σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1 για την εφαρμογή της εγκυκλίου της Ιεράς Συνόδου. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε το προσωπικό των Εκκλησιών θα διασφάλιζε να μην υπάρξει συνωστισμός.

Στην συνέχεια, ευτυχώς, υπήρξε αναδίπλωση και η Ιερά Σύνοδος αναθεώρησε και με διορθωτική εγκύκλιο που ακολούθησε έλεγε ότι οι Εκκλησίες θα έμεναν ανοιχτές για αυτές τις ώρες μόνο για τους κληρικούς. Εύλογα ερωτήματα βέβαια γεννιούνταν διότι οι Εκκλησίες είναι ήδη ανοικτές για τους κληρικούς…

Τη σύγχυση έκανε ακόμα μεγαλύτερη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτρας προτρέποντας τον κόσμο να παρανομήσει αφού δεν υπάρχει αριθμός για αντίστοιχη μετακίνηση.

«Όσον αφορά το ωράριο των εκκλησιών εξετάζουμε διάφορα θέματα ώστε να μην υπάρξει κανένας συνωστισμός υπενθυμίζοντας βέβαια πάντα ότι δεν υπάρχει ειδική πρόβλεψη για μετακινήσεις στις εκκλησίες αλλά παρεμπιπτόντως μπορεί κάποιος όταν κάνει κάποια άλλη έξοδο από το σπίτι του. Για τους άλλους λόγους που δικαιολογεί αυτή την έξοδο να μπορέσει να εφαρμόσει αυτό που λέμε ατομική λατρεία περνώντας και από την εκκλησία της ενορίας του».!

Προτρέποντας τους πολίτες να «παρακούσουν» τα περιοριστικά μέτρα και να παρανομήσουν.

Τελικά στην ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νϊκος Χαρδαλιάς άδειασε θεαματικά τον Στέλιο Πέτσα ξεκαθαρίζοντας τελικά ότι οι Εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές από τους πιστούς…

About Author