Αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ: Το παράδειγμα της Λάρισας υπενθυμίζει ότι ο κορωναϊός είναι εδώ

Την εκτίμηση ότι η καμπύλη των κρουσμάτων κορωνοϊού «επιπεδώνεται» αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εφησυχάζουμε διατύπωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.

«Αν χαλαρώσουμε θα έχουμε έκρηξη κρουσμάτων. Θέλει αυτοσυγκράτηση, υπομονή και επιμονή» πρόσθεσε ο κ. Παναγιωτακόπουλος.

Όσον αφορά την κατάσταση στον οικισμό Νέα Σμύρνη στη Λάρισα που έχει τεθεί σε καραντίνα μετά τον εντοπισμό 20 κρουσμάτων κορωνοϊού σε 29 δείγματα που ελέγχθησαν ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ είπε ότι «υπάρχει διαδικασία ιχνηλάτησης εντός του οικισμού και πιστεύουμε ότι θα τον ελέγξουμε». «Το παράδειγμα της Λάρισας είναι μια υπενθύμιση ότι ο ιός είναι εδώ» συμπλήρωσε υπενθυμίζοντας ότι «σε κλειστούς πληθυσμούς που είναι σε συνθήκες συγχρωτισμού είναι πιο εύκολο να διασπαρεί ο ιός». Όσον για την άρση των μέτρων ο κ. Παναγιωτακόπουλος σημείωσε ότι «στις 27 Απριλίου θα μπορέσουμε να συζητήσουμε εκτενέστερα το πώς θα μπορεί να γίνει άρση των μέτρων. Υπάρχει αισιοδοξία σε εμάς ότι έχουμε πάει καλά».

About Author