Χρηστίδης: Τυχοδιωκτική κάθε συζήτηση για εκλογές, όταν δίνεται μάχη για ζωές

«Αυτή την ώρα της κρίσης προέχει η μάχη των γιατρών να σωθούν ζωές και δεν μπορούμε να μιλάμε για εκλογές και δημοσκοπήσεις που εξυπηρετούν τυχοδιωκτικές επιδιώξεις κι αντιλήψεις. Όποιος μπαίνει τώρα σε τέτοιες συζητήσεις θα κριθεί αυστηρά», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης, κατά τη σημερινή διαδικτυακή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, απαντώντας σε ερώτηση αν προβληματίζει το κόμμα του ότι δεν θα υπάρχει πολιτικός χώρος για να εκφραστεί τόνισε ότι «ο κόσμος βλέπει ποιος είναι χρήσιμος, και η σχετική πολιτική συζήτηση θα γίνει όταν τελειώσει η κρίση». «Εμείς δεν θα κάνουμε ότι έκανε η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, το 2010» προσέθεσε.

Ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου της Φώφης Γεννηματά, Μανώλης Όθωνας επεσήμανε ότι « είναι εκτός τόπου και χρόνου αυτή η συζήτηση και ο πολιτικός σχεδιασμός θα ξεκινήσει από την ώρα που θα καθίσει ο κουρνιαχτός της κρίσης κι αφού προσδιοριστούν δυο κρίσιμοι παράγοντες: ποιες θα είναι οι συνέπειες στην οικονομία και τι στάση θα έχει αποφασίσει να κρατήσει η Ευρώπη» και σημείωσε: «Εμείς πάντως έχουμε ξεκινήσει τις προετοιμασίες για να παρουσιάσουμε το σχέδιο του Κινήματος Αλλαγής μέσα από τις συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων».

Ο υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού του ΚΙΝΑΛ, Χρήστος Πρωτόπαπας, κράτησε αποστάσεις από τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι προτεραιότητα έχει ένα σχέδιο ανόρθωσης της χώρας και τώρα είναι αναγκαίο να υπάρξει ρευστότητα και να ληφθούν μέτρα για τις ευάλωτες ομάδες.

Σχετικά με τη σημερινή καθοριστική συνεδρίαση του Eurogroup, ο κ. Χρηστίδης επανέλαβε ότι είναι απαραίτητο ένα «σχέδιο Μάρσαλ» με βάση το λεγόμενο κορονοομόλογο και κάλεσε τον πρωθυπουργό να μην υποστείλει τη σημαία της έκδοσής του εκτιμώντας ως θετική τη πρωτοβουλία του μαζί μ’ άλλους ευρωπαίους ηγέτες. Τέλος έγινε γνωστό ότι προγραμματίζεται τηλεδιάσκεψη της Φώφης Γεννηματά με τον νεοεκλεγέντα ηγέτη των Εργατικών της Βρετανίας, Κιρ Στάρμερ.

Πηγή: ΑΠΕ

About Author