Μέλος της επιτροπής του υπ. Υγείας: Να λήξει τώρα η σχολική χρονιά

Την άποψη ότι τα σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν «και να τελειώσει τώρα η σχολική χρονιά» εξέφρασε ο παθολόγος-λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής ειδικών του υπουργείου Υγείας, Μάριος Λαζανάς.

Μιλώντας τον σταθμό «ΘΕΜΑ 104,6», ο κ. Λαζανάς είπε ότι δε θεωρεί ασφαλές να ανοίξουν τα σχολεία: «Τα παιδιά δεν έχουν αντισώματα, δεν έχουν προσβληθεί. Πώς θα βρεθούν τα παιδιά σε μια αίθουσα 30 ατόμων; Ίσως να πρέπει να ληφθεί μια μέριμνα για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών».  Πρόσθεσε.

Ο ίδιος παρατήρησε ότι «ναι μεν τα νέα για τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα είναι «ευχάριστα αλλά αν ξεφύγουμε θα πάψουμε να τα έχουμε και θα φτάσουμε σε σημεία άλλων χωρών». Όπως υπενθύμισε «αυτά που βλέπουμε αποτυπώνουν τα μέτρα που ελήφθησαν πριν από 15 ημέρες. Αν ξεφύγουμε σήμερα θα στραβώσουν τα αποτελέσματα».

Τάχθηκε τέλος υπέρ της χρήσης μάσκας από όλους, «ακόμα και της πάνινης». «Αν τα μέτρα αρχίζουν να απελευθερώνονται όλος ο κόσμος πρέπει να φοράει μάσκες κυρίως για την προστασία από τους ασυμπτωματικούς και τη μετάδοση του ιού από αυτούς».

About Author