Επίσκεψη του πρωθυπουργού στο νοσοκομείο «Σωτηρία»

Το Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Σωτηρία» επισκέφθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συνοδευόμενος από τον υπουργό Υγείας Β. Κικίλια ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με γιατρούς και νοσηλευτές. Παρουσία του Πρωθυπουργού  πραγματοποιήθηκε και η παράδοση υγειονομικού υλικού. Συγκεκριμένα παραδόθηκαν στο νοσοκομείο 20.000 απλές χειρουργικές μάσκες, 5.000 μάσκες αναπνευστικής προστασίας, 1.000 χειρουργικές ποδιές, 1.000 ολόσωμες στολές υψηλής προστασίας, 10.000 ποδονάρια, 5.000 αποστειρωμένα γάντια και 5.000 σκούφοι, για την ασφάλεια του ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού. Το υλικό αυτό προέρχεται από δωρεές, μεταξύ αυτών δωρεάς της ΔΕΗ, και από παραγγελίες του Υπουργείου Υγείας.

Ο κ.Μητσοτάκης συνεχάρη τα μέλη του προσωπικού -«τους ήρωες πίσω από τις μάσκες» όπως τους αποκάλεσε- για τις προσπάθειες που καταβάλλουν:

«Μπορεί να μην βλέπουμε τα πρόσωπά σας αυτές τις μέρες αλλά νομίζω ότι όλοι διακρίνουμε το χαμόγελό σας και την ικανοποίησή σας όταν καταφέρνετε να σώζετε ανθρώπινες ζωές», είπε ο πρωθυπουργός, και σημείωσε πως η σημερινή κρίση οδηγεί στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας ώστε να είναι μακροπρόθεσμα θωρακισμένο απέναντι σε οποιαδήποτε πρόκληση.

«Βρεθήκατε στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορονοϊού, ανταποκριθήκατε με απόλυτη επάρκεια και το δικό μας χρέος βέβαια είναι να εξασφαλίζουμε ότι έχετε όλα τα μέσα στη διάθεσή σας για να μπορείτε να κάνετε τη δουλειά σας απρόσκοπτα, με τον επαγγελματισμό που πάντα σας διακρίνει. Γι’ αυτό και είμαστε σήμερα εδώ, για να παραδώσουμε πρόσθετο υλικό, μία μεγάλη δωρεά την οποία έκανε η ΔΕΗ, σε εξειδικευμένες μάσκες και στολές τις οποίες τόσο χρειάζεστε, έτσι ώστε να αισθάνεστε σίγουροι και ασφαλείς», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι “ενωμένοι θα ξεπεράσουμε αυτήν την πολύ μεγάλη κρίση” ενώ εκτίμησε ότι “τα έχουμε καταφέρει καλά μέχρι στιγμής” και τόνισε: “Δεν δικαιολογείται όμως κανείς εφησυχασμός, έτσι ώστε να μπορέσουμε με το να μείνουμε σπίτι, να προστατέψουμε πάνω απ’ όλα εσάς, για να μπορείτε κι εσείς να συνεχίσετε να κάνετε τη δουλειά σας έτσι όπως την κάνετε”.

Να σημειωθεί ότι το νοσοκομείο «Σωτηρία» φιλοξενεί μεγαλύτερο αριθμό ασθενών από άλλες δομές. Η συνολική δυναμικότητά του διαμορφώνεται σε 335 κλίνες, περιλαμβανομένων 29 κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και Αυξημένης Φροντίδας.

About Author