ΣΥΡΙΖΑ: Ηθικά και πολιτικά απαράδεκτη η απόφαση της κυβέρνησης για μη καταβολή της δόσης των 3,5 εκατ. από τους καναλάρχες

Την αντίδρασή του στην απόφαση της κυβερνησης να μην καταβληθεί, φέτος, λόγω των επιπτώσεων του κοροναϊού, η οφειλόμενη από τους καναλάρχες δόση των 3,5 εκατ. ευρώ, όπως προκύπτει από τον διαγωνισμό του ΕΣΡ για τις τηλεοπτικές άδειες, εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει σε υψηλούς τόνους ότι:

Μετά τα 11. εκατ. ευρώ που η κυβέρνηση μοιράζει με αδιαφάνεια και επιλεκτικά στον Τύπο, με απόφαση παραπέμπει για το 2021 τη δόση των 3,5 εκατ. ευρώ που οφείλει να καταβάλλει κάθε κανάλι για την άδεια πανελλαδικής εμβέλειας, δηλαδή 21 εκατ. ευρώ συνολικά. Και αυτά μετά τις προκλητικές αποφάσεις για τους κλινικάρχες και τους εργολάβους παραχωρησιούχους των διοδίων στις εθνικές οδούς.

Το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη διευκολύνει κάποιους από τους πιο πλούσιους Έλληνες με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, την ώρα που έναν μήνα μετά το ξέσπασμα της πανδημίας αρνείται να ενισχύσει τη δημόσια Υγεία με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού και ενώ εκατομμύρια εργαζόμενοι, επαγγελματίες και μικρομεσαίοι καλούνται να αντιμετωπίσουν με δειλά, ανεπαρκή και αποσπασματικά μέτρα το φάσμα της φτώχειας του λουκέτου και της ανεργίας.

Πρόκειται για πράξη ηθικά και πολιτικά απαράδεκτη, που επιβεβαιώνει ότι η έκκληση του κ. Μητσοτάκη για απόδοση του 50% των αποδοχών των βουλευτών για να μαζευτούν περίπου 300.000 ευρώ για την ενίσχυση της δημόσιας Υγείας, δεν είναι τίποτε άλλο παρά η επιτομή του φαρισαϊσμού.

About Author