Ποια είναι τα νέα περιοριστικά μέτρα και από πότε θα ισχύσουν

Για επιπλέον περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας έκαναν λόγο οι υπουργοί της κυβέρνησης στα κανάλια σήμερα το πρωί

 

Τόσο ο υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης (ANT1) όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας (ΣΚΑΙ) μίλησαν για περιορισμούς στις εξόδους ή και το χρόνο τους καθώς και οι κινήσεις από και προς το εξωτερικό.

Ήδη σήμερα δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις εκτός περιοχής, δηλαδή επιτρέπεται μόνο να μετακινηθούμε μόνο προς την κατοικία μας. Ενώ το Πάσχα επιτρέπεται μόνο το ψήσιμο στο φούρνο και όχι το αρνί στη σούβλα, με τον Στ. Πέτσα να μην το λέει βέβαια ρητά, αλλά να επισημαίνει ότι το θέμα είναι να αποφύγουμε τον συχρωτισμό – όπως συμβαίνει το Πάσχα με τις μαζώξεις στις αυλές των σπιτιών στα χωριά ή στις πυλωτές των πολυκατοικιών.

Περιορισμό στον αριθμό και το χρόνο των μετακινήσεων περιλαμβάνει η αυστηροποίηση των μέτρων που θα τεθεί σε εφαρμογή τα 24ωρα στο πλαίσιο της προσπάθειας για περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ξεκαθάρισε ότι η αυστηροποίηση των μέτρων που έρχεται είναι για τους ασυνεπείς.

Ερωτηθείς για το αν εξετάζεται το κλείσιμο των διοδίων ενόψει Πάσχα επανέλαβε στον ΣΚΑΪ ότι θα γίνει ό,τι χρειαστεί για να μην υπάρξει καταστρατήγηση των περιορισμών των μετακινήσεων.

«Μπλόκο» στις μετακινήσεις λόγω Πάσχα

Σενάριο για να μπλοκαριστούν όσοι αλλάζουν διευθύνσεις στο taxisnet προκειμένου να ταξιδέψουν στην εξοχή για το Πάσχα, παρακάμπτοντας με αυτό τον τρόπο τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό, επεξεργάζεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης. Όπως εξήγησε στον ΣΚΑΪ ο Γιάννης Πλακιωτάκης συνομίλησε με τον διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή για το θέμα και υπογράμμισε ότι «θέλω να πιστεύω ότι λίγοι συμπολίτες μας χρησιμοποιήσαν αυτή την διαδικασία. Το πιθανότερο είναι ότι αυτοί που έκαναν χρήση της συγκεκριμένης διαδικασίας να μην μπορούν να επιστρέψουν στην φορολογική τους βάση».

Και συνέχισε: «Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε. Όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να τηρήσουμε με συνεπή τρόπο τα μέτρα που μας προτείνουν οι ειδικοί ώστε να επιστρέψουμε στην καθημερινότητα μας το συντομότερο δυνατόν». Παράλληλα ανέφερε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται διάφορα σενάρια για να περιορίσει τις μετακινήσεις το Πάσχα ιδιαίτερα στα μικρά νησιά του Αιγαίου. Ένα σενάριο είναι να απαγορευθεί και στους μόνιμους κατοίκους των νησιών η μετακίνηση σε άλλα νησιά. «Ειδικά τις μέρες του Πάσχα επειδή θέλουμε να αποφορτίσουμε ιδιαίτερα τα μικρά νησιά το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να απαγορεύσουμε τις μετακινήσεις. Ο Απρίλιος είναι ένας κρίσιμος μήνας», είπε ο υπουργός Νησιωτικής Πολιτικής.

About Author