Στεφανίδη: Θα ήταν καλό να γίνουν αγώνες το καλοκαίρι

Η Κατερίνα Στεφανίδη, παρότι ανησυχεί για όσα συμβαίνουν παγκοσμίως με την εξάπλωση της Covid-19, διατηρεί την αισιοδοξία της για το μέλλον και συνεχίζει την προπόνηση με όσα μέσα έχει στη διάθεση της.

«Ήλπιζα πως κάποια στιγμή με αφορμή και το Ευρωπαϊκό στο Παρίσι ίσως άνοιγαν τα στάδια. Ωστόσο στην παρούσα φάση κάτι τέτοιο δε διαφαίνεται, αφού ακόμη και η διεξαγωγή της διοργάνωσης του Παρισιού δεν είναι βέβαιη. Συνεχίζουμε με ό,τι έχουμε διαθέσιμο», δηλώνει η ίδια.

«Ανεξάρτητα με το τι θα γίνει με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, είναι σημαντικό να γίνουν κάποιοι αγώνες τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων. Δεν έχει να κάνει με το ranking, αλλά και με την ψυχολογία μας και την δυνατότητα μας να διατηρηθούμε για τον επόμενο χρόνο. Εγώ για παράδειγμα έχω να κάνω αγώνες από το καλοκαίρι, θα μου είναι πολύ χρήσιμο και για την αγωνιστική μου ετοιμότητα και την ψυχολογία μου, να μπω σε διοργανώσεις έστω και μόνο στην Ελλάδα».

«Η Παγκόσμια Ομοσπονδία παραμένει αισιόδοξη σε αυτό το θέμα και ευελπιστεί πως από τα μέσα Ιουλίου κι έπειτα θα είναι σε θέση να διοργανώσει κάποιους αγώνες. Ανεξάρτητα, όμως απ΄ αυτό και γνωρίζοντας πως οι συνθήκες που γυμνάζονται οι αθλητές σε όλο τον πλανήτη δεν είναι ίδιες, σκέφτεται να παγώσει το ranking μέχρι το Νοέμβριο, ακόμη κι αν γίνουν αγώνες Diamond League. Σίγουρα είναι μια δύσκολη απόφαση, που αν τελικά παρθεί θα δυσκολέψει τα πράγματα ακόμη περισσότερο γι΄αυτούς που θα ψάχνουν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς μέσω του συστήματος ranking», είπε η Ελληνίδα επικοντίστρια, που ως μέλος της Επιτροπής Αθλητών της WA μετέχει κάθε εβδομάδα σε τηλεδιασκέψεις της Επιτροπής με τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Σεμπάστιαν Κόου.

Η πρωταθλήτρια του επί κοντώ με τον σύζυγο και προπονητή της Μίτσελ Κριέρ ήρθαν στην Ελλάδα αρχές Μαρτίου για την λαμπαδηδρομία που ήταν προγραμματισμένη για τους Αγώνες του Τόκιο. Οι εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο τους κράτησαν στην Ελλάδα κι όπως φαίνεται θα τους κρατήσουν για μεγάλο διάστημα. «Θεωρώ πως είναι πολύ καλύτερο για εμάς που ήρθαν έτσι τα πράγματα και η πανδημία μας βρήκε στην Ελλάδα», κατέληξε η Στεφανίδη.

Πηγή: ΑΠΕ

About Author