Πέθανε ο πρόεδρος του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης Στέλιος Κιαγιαδάκης

Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο πρόεδρος του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης Στέλιος Κιαγιαδάκης μετά από μάχη που έδινε το τελευταίο διάστημα σε νοσοκομείο της Αθήνας μετά από τροχαίο ατύχημα.

Πρόκειται για τον άνθρωπο που ξεκινώντας δίπλα στον Παύλο Βαρδινογιάννη, έκανε σκοπό της ζωής του να μεταλαμπαδεύσει όπου γης την Κρητική Κουλτούρα, τη μουσική και τους χορούς της Κρήτης. Ήταν ο άνθρωπος που σε κάθε εθνική επέτειο, και γιορτές της ορθοδοξίας, με Κρήτες μουσικούς και χορευτές γέμιζε Κρήτη το Μέγαρο Μαξίμου και την Προεδρεία της Δημοκρατίας, στεκόμενος δίπλα σε κάθε πρωθυπουργό και πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας

Στο Ρέθυμνο η είδηση του θανάτου του, έσπειρε θλίψη δεδομένου ότι ο Στέλιος Κιαγιαδάκης, ήταν η εικόνα πέρα της Κρήτης και του Ρεθύμνου προς κάθε γωνιά της γης. Λόγω των συνθηκών η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί στον Ι.Ν. των Τεσσάρων Μαρτύρων κεκλεισμένων των θυρών και την παρουσία των απολύτως στενών συγγενών, ενώ η ταφή θα γίνει στη γενέτειρα του Αργυρούπολη Ρεθύμνου.

Ο Στέλιος Κιαγιαδάκης χαρακτηρίστηκε ως ο κορυφαίος πρεσβευτής του νησιού μέσω της θέσης του ως πρόεδρος του Όμιλου Βρακοφόρων Κρήτης. Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, έκανε την ακόλουθη συλλυπητήρια δήλωση για τον θάνατο του Στέλιου Κιαγιαδάκη: «Ένας ξεχωριστός άνθρωπος “έφυγε” από κοντά μας. Ο Στέλιος Κιαγιαδάκης, μετέτρεψε την αγάπη του για την κρητική παράδοση και του Ρέθυμνο σε διαχρονική προσφορά. Τον αποχαιρετούμε όλοι με βαθειά λύπη, εκφράζοντας τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους οικείους του».

Τα συλλυπητήρια του για τον θάνατο του Προέδρου του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης εξέφρασε και ο εριφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης αναφέροντας ότι: «Ο Στέλιος Κιαγιαδάκης υπηρέτησε με ζήλο τον πολιτισμό της Κρήτης. Συνέβαλε καθοριστικά στη διατήρηση της κρητικής παράδοσης. Ως Πρόεδρος του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης εκπροσώπησε την Κρήτη σε σημαντικές διοργανώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η παρακαταθήκη που αφήνει είναι ιδιαίτερα σημαντική. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης Μαρία Λιονή, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με ιδιαίτερη λύπη πληροφορηθήκαμε σήμερα το θάνατο του αγαπητού συμπολίτη μας Στέλιου Κιαγιαδάκη, ενός γνήσιου Κρητικού και θιασώτη της τοπικής παράδοσης . Ο εκλιπών, ως Πρόεδρος επί σειρά ετών του ιστορικού Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης, γαλούχησε γενιές στην κρητική μουσική παράδοση και με τη δική του μοναδική συμβολή η κρητική μουσική και ο χορός έγιναν αναγνωρίσιμα στο πανελλήνιο και παράλληλα έγιναν το όχημα για να διαφημιστεί και να αγαπηθεί ο τόπος μας, και να ταξιδέψει ο πολιτισμός και η πλούσια ιστορία της Κρήτης σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Ο Στέλιος Κιαγιαδάκης θα μείνει στη μνήμη μας ως ένας περήφανος Κρητικός, που εργάστηκε με πάθος για το ιδεώδες της κρητικής παράδοσης, ώστε να μαθαίνουν οι νεότεροι και να διατηρείται στο ακέραιο η επαφή με τις ρίζες και την ταυτότητά μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

About Author