Στους 59 οι νεκροί στην Ελλάδα – 99 νέα κρούσματα

Μεγαλώνει η λίστα νεκρών και των κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον απολογισμό του 24ωρου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο Σωτήρης Τσιόδρας το απόγευμα της Παρασκευής, τα νέα κρούσματα είναι 99 με τον συνολικό αριθμό να διαμορφώνεται πλέον σε 1613, ενώ τα θύματα του ιού έφτασαν τα 59.

Σε σχέση με την Πέμπτη, δηλαδή, 6 ακόμη συμπολίτες μας κατέληξαν. Ο μέσος όρος ηλικίας των αποθανόντων είναι τα 71 έτη και η πλειοψηφία τους είναι άνδρες.

Υπενθυμίζεται πως από τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων, τα 121 αφορούν το πλοίο «Ελ. Βενιζέλος», το οποίο βρίσκεται στο λιμάνι του Πειραιά.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον καθηγητή, 92 ασθενείς βρίσκονται σε ΜΕΘ νοσοκομείων σε όλη τη χώρα. Εξ αυτών οι 23 είναι γυναίκες. Ανακοινώθηκε δε πως 11 άτομα έχουν εξέλθει από την εντατική.

Σημειώνεται πως από την αρχή της υγειονομικής κρίσης μέχρι και σήμερα στη χώρα μας έχουν διενεργηθεί 22.437 τεστ ελέγχου για τον νέο ιό.

Κλείνουν τα παραλιακά μέτωπα σε Πάτρα και Βόλο
Το κλείσιμο του παραλιακού μετώπου της Πάτρας και του Βόλου ανακοίνωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιός, ο οποίος πήρε το λόγο αμέσως μετά τον κ. Τσιόδρα στο πλαίσιο της αποψινής συνέντευξης τύπου στο υπουργείο Υγείας.

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά την Πάτρα, η απόφαση αφορά τις περιοχές «Νότιο Πάρκο» και «Πλαζ Αγιάς», ενώ τα έκτακτα μέτρα θα τεθούν άμεσα σε ισχύ, αρχής γενομένης από το Σάββατο, όπως ανακοινώθηκε.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα εφαρμόζεται από τις 2.00 το μεσημέρι έως τις 8.00 το πρωί της επόμενης ημέρας τις καθημερινές, αλλά και καθ’ όλης της διάρκειας του Σαββατοκύριακου.

Όσον αφορά τον Βόλο, η απόφαση θα τεθεί σε εφαρμογή τη Δευτέρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι νέες αυτές απαγορεύσεις υλοποιούνται σε συνέχεια του κλεισίματος της Νέας Παραλίας στη Θεσσαλονίκη και ότι αποσκοπούν στην αποφυγή του συνωστισμού των πολιτών στα σχετικά σημεία.

About Author