Για “οικονομικές ατασθαλίες” στον τομέα της υγείας επικρίνουν την κυβέρνηση 51 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Για “οικονομικές ατασθαλίες, με την ευκαιρία των μέτρων για την αποτροπή μετάδοσης και την καταπολέμηση του κορονοϊού” επικρίνουν την κυβέρνηση 51 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με ερώτησή τους, που έθεσαν προς τους υπουργούς Οικονομικών και Υγείας.

Ερωτούν, μεταξύ άλλων, “με βάση ποια οικονομικά στοιχεία εκτιμήθηκε ότι η κάλυψη της ζημίας των ιδιωτικών κλινικών πρέπει να ανέλθει στο διπλάσιο του ημερησίου νοσηλίου της παρ. 8 του άρθρου 21 του ΕΚΠΥ του ΕΟΠΥΥ, που προβλέπεται κατ’ εξαίρεση για τη νοσηλεία πολιτών των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των τρίτων χωρών, μη μονίμων κατοίκων Ελλάδος” και “ποιες διαπραγματεύσεις μεσολάβησαν και με ποιους φορείς ή έστω διευθυντές ιδιωτικών κλινικών”.

Στην ίδια ερώτηση, με πρώτους υπογράφοντες τους βουλευτές Μπέττυ Σκούφα, Α. Ξανθό, Ευκλ. Τσακαλώτο και Π. Πολάκη, ζητείται επίσης η κατάθεση στη Βουλή των εγγράφων και στοιχείων “από τα οποία προκύπτει η ανάγκη αντιστοίχισης της “αποζημίωσης” ΜΕΘ των ιδιωτικών θεραπευτηρίων και κλινικών με το ημερήσιο νοσήλιο της παρ. 8 του άρθρου 21 του ΕΚΠΥ του ΕΟΠΥΥ διπλασιαζόμενο με τον συντελεστή μισθολογικού κόστους 2,09 όπως κατ’ εξαίρεση προβλέπεται στην υπ’ αριθ. 4α/οικ.105494 ΚΥΑ (ΦΕΚ Β’3096/2012)”.

About Author