«Μάχη» πολιτικών αρχηγών σήμερα στη Βουλή – Η πρώτη στην περίοδο της πανδημίας

Την πρώτη τους κοινοβουλευτική «μάχη» στην εποχή του κοροναϊού και της καραντίνας δίνουν σήμερα οι πολιτικοί αρχηγοί.

Ο πρωθυπουργός και οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης, παρά το  συναινετικό κλίμα που επικρατεί, θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους με αφορμή τη συζήτηση και την κύρωση της τελευταίας Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

Στο αντικείμενο των τοποθετήσεων αναμένεται να βρεθούν τα μέτρα και οι ελλείψεις στην υγεία για τον κοροναϊό, αλλά και οι προοπτικές της οικονομίας, καθώς η ύφεση προβλέπεται να είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης αναμένεται να ασκήσουν κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς, ενώ Αλέξης Τσίπρας και Φώφη Γεννηματά πιέζουν ώστε η ελληνική κυβέρνηση να αυξήσει την πίεση προς την ΕΕ για τη θέσπιση του ευρωομόλογου, που με ένταση διεκδικούν οι χώρες του νότου και όχι μόνο!

Πρέπει να σημειωθεί πως σε μεγάλο μέρος του πολιτικού κόσμου και όχι μόνο επικρατεί έντονος προβληματισμός για τον τρόπο που λειτουργεί το ελληνικό Κοινοβούλιο την εποχή του κορονοϊού, καθώς ιδιαίτερα κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον της χώρας λαμβάνονται δια …αντιπροσώπων και το θέμα θα τεθεί και στη σημερινή συζήτηση των πολιτικών αρχηγών.

About Author