Κίνα: Ο κοροναϊός “σκοτώνει” μία αποτρόπαια συνήθεια – Απαγορεύτηκε η σφαγή και κατανάλωση σκύλων

Η Σεντσέν, η πέμπτη μεγαλύτερη πόλη της Κίνας, πήρε μία ιστορική απόφαση, απαγορεύοντας την κατανάλωση κρέατος γάτας και σκύλου με σκοπό να μειωθεί το εμπόριο άγριων ζώων μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κοροναϊού.

“Με την Σεντσέν να λαμβάνει αυτή την ιστορική απόφαση και να γίνεται η πρώτη πόλη της Κίνας που απαγορεύει την κατανάλωση σκύλου και γάτας, διανύουμε μια καθοριστική στιγμή για τις προσπάθειες που γίνονταν τόσα χρόνια προκειμένου να δοθεί ένα τέλος σε αυτό το βάρβαρο εμπόριο εξαιτίας του οποίου σκοτώνονται περίπου 10 εκατομμύρια σκύλοι και 4 εκατομμύρια γάτες στην Κίνα κάθε χρόνο”, ανέφερε ο Dr Peter Li, του ιδρύματος προστασίας των ζώων “Humane Society International”.

Σύμφωνα με το Reuters, επαρχιακές και τοπικές κυβερνήσεις σε όλη την Κίνα έχουν κινητοποιηθεί προκειμένου να επιβληθεί η απόφαση απαγόρευσης, όμως η πόλη Σεντσέν ήταν η πιο “κάθετη” όσον αφορά το ζήτημα.

“Οι σκύλοι και οι γάτες ως κατοικίδια έχουν δημιουργήσει μια πολύ πιο στενή σχέση με τους ανθρώπους συγκριτικά με όλα τα υπόλοιπα ζώα. Η απαγόρευση κατανάλωσής τους είναι μια κοινή πρακτική των αναπτυγμένων χωρών, αλλά εφαρμόζεται και σε μέρη όπως το Χονγκ Κονγκ και η Ταϊβάν, είπε ο δήμαρχος της πόλης.

“Αυτή η απαγόρευση ανταποκρίνεται στην απαίτηση και το πνεύμα του ανθρώπινου εκπολιτισμού” σχολίασε στη σχετική ανακοίνωσή του.

Υπενθυμίζεται ότι ένα από τα πλέον αποτρόπαια φεστιβάλ του κόσμου διοργανώνεται στην Κίνα. Για να γιορτάσουν το θερινό ηλιοστάσιο πολλοί οι Κινέζοι έχουν τη συνήθεια να δοκιμάζουν «περίεργες» γεύσεις. Συγκεκριμένα οι κάτοικοι της πόλης Γιούλιν διοργανώνουν κάθε χρόνο φεστιβάλ στο οποίο σφάζουν και τρώνε σκύλους. Ο

Η διαδικασία που ακολουθείται είναι συγκεκριμένη. Δηλαδή, πρώτα συγκεντρώνουν τους σκύλους και τους τοποθετούν σε κλουβιά, μετά τους γδέρνουν, τους σφάζουν και στη συνέχεια τους γίνονται… έδεσμα. Οι ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων τονίζουν εδώ και πολλά χρόναι ότι –πέραν όλων των άλλων- το φεστιβάλ αυτό αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, διότι οι σκύλοι δεν περνούν από υγειονομικό έλεγχο για να διαπιστωθεί αν πάσχουν από κάποια ασθένεια, αφού πολλοί από αυτούς είναι αδέσποτοι και άλλοι έχουν κλαπεί από τους ιδιοκτήτες τους. κάποιες φορές τα σκυλιά δηλητηριάζονται με τοξικά χημικά, τα οποία είναι άκρως επικίνδυνα για τον ανθρώπινο οργανισμό. Οι ίδιοι οι Κινέζοι υποστηρίζουν ότι τρώγοντας τους σκύλους το καλοκαίρι καταφέρνουν να διατηρούνται υγιείς κατά τη διάρκεια του χειμώνα και αυτός είναι ο λόγος που το κάνουν.

About Author