Δημοσκόπηση Alco: 9 στους 10 στηρίζουν την απαγόρευση κυκλοφορίας

Ανησυχία για την εξάπλωση της πανδημίας Covid-19 εκφράζουν 9 στους 10 πολίτες σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού OPEN.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 90% των ερωτηθέντων ανησυχεί για την εξάπλωση της πανδημίας, ενώ το 67% φοβάται ότι θα νοσήσει από τον ιό.

Η πλειοψηφία συμφωνούν με τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας, δηλώνοντας μάλιστα πως είναι έτοιμη να αποδεχθούν και μια πιθανή επέκτασή τους αν κριθεί αναγκαίο.  Οι πολίτες βαθμολογούν θετικά το κράτος, αλλά όχι και τόσο θετικά τη συνέπεια που επιδεικνύουν οι πολίτες όσον αφορά στην τήρηση των μέτρων.

Το 86% θεωρούν ότι η κυβέρνηση έλαβε μέτρα εγκαίρως, ενώ δηλώνουν ικανοποιημένοι με τις αποφάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Βασίλη Κικίλια για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Αντιθέτως, εκφράζουν την ανησυχία τους για τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας, με έναν στους δύο να βρίσκει ανεπαρκή τα μέτρα  οικονομικής στήριξης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων.

Παράλληλα, το 89% την κρίνει ως επαρκή και έγκυρη την καθημερινή ενημέρωση από τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, ενώ μόλις το 6% ως ανεπαρκή και το υπόλοιπο ποσοστό δεν απαντά.

Αναλυτικότερα οι απαντήσεις στη δημοσκόπηση: 

 

About Author