Διαψεύδει ο Κοντοζαμάνης τους γιατρούς του «Σωτηρία»: Δεν πήραμε λάθος μάσκες

Διέψευσε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης την έγγραφη καταγγελία των γιατρών του «Σωτηρία» για μάσκες που είναι για τη ρύπανση του αέρα και όχι για υγειονομικές εργασίας, κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης για την πορεία της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Ερωτηθείς για την καταγγελία ο κ. Κοντοζαμάνης έκανε λόγο για «το fake news της ημέρας», σημειώνοντας ότι οι μάσκες είναι τύπου Μ95 – ffp2 και ότι «αγοράζουμε προϊόντα πιστοποιημένα, κατάλληλα για ιατρική χρήση» και συμπληρώνοντας ότι «μάσκες θα δώσουμε στον Ιατρικό Σύλλογο προκειμένου να μοιραστούν» σε ιδιώτες γιατρούς.

Επίσης, είπε ότι την Παρασκευή «θα ανακοινώσουμε περισσότερα μέτρα σε ότι αφορά την Πρωτοβάθμια Υγεία».

Ο νευροχειρούργος και μέλος της Ε.Γ. της ΟΕΝΓΕ, Πάνος Παπανικολάου, καταγγέλλει τα ακόλουθα τραγελαφικά με ανάρτησή του στο facebook

«Κρατηθείτε
Στους γιατρούς της πτέρυγας COVID19 του Νοσοκομείου “Σωτηρία” (μια πτέρυγα που έχει ως τώρα διαχειριστεί συνολικά 44 χρήζοντα νοσηλείας επιβεβαιωμένα κρούσματα και που σήμερα νοσηλεύει 25 ασθενείς COVID19 εκ των οποίων 25 ασθενών οι 4 είναι γιατροί) άρχισαν από διημέρου να διανέμονται από την διοίκηση (μία μία με το σταγονόμετρο όπως συνήθως …) μάσκες ως δήθεν “υψηλής αναπνευστικής προστασίας τύπου ffp2”. Οι γιατροί όμως μόλις τις φόρεσαν έκπληκτοι διαπίστωσαν πως εξακολουθούσαν να μπορούν να μυρίσουν το … Μπεταντίν. Άρχισαν λοιπόν να ερευνούν το θέμα (με δυσκολία γιατί αρχικά οι αρμόδιοι ΕΚΡΥΒΑΝ τα κουτιά) και τελικά διαπίστωσαν το εξής εκπληκτικό :
– το μεν κουτί έχει απ’ έξω κωδικό που παραπέμπει σε μάσκες τύπου Μ95 – ffp2
– όμως η κάθε μάσκα ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΥΤΙ έχει ΑΛΛΟΝ ΚΩΔΙΚΟ που παραπέμπει σε κοινές ΜΗ ΙΑΤΡΙΚΕΣ μάσκες εμπορίου που διαφημίζονται προς το γενικό καταναλωτικό κοινό ως … “κατάλληλες για την ατμοσφαιρική ρύπανση” (δηλαδή για το … νέφος καυσαερίων του Πεκίνου).
Οι γιατροί λοιπόν παρεμβαίνουν σήμερα εγγράφως, αρμοδίως, επισήμως και δημοσίως.
Εγώ προσθέτω μόνο μια παράγραφο σε αυτά που λένε (γιατί τα λένε όλα οι συνάδελφοι).
– Αν η λαθροχειρία ήταν σε γνώση κάποιου αρμόδιου, αυτός ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΦΥΛΑΚΗ
– Αν η λαθροχειρία δεν ήταν σε γνώση του αρμόδιου αυτός ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ως ανίκανος γιατί ΔΕΝ ζήτησε από τους ίδιους τους γιατρούς που νοσηλεύουν περιστατικά COVID19 να ελέγξουν το υλικό πριν το διανείμει αλλά βασίστηκε στις αρλούμπες του Χαρδαλιά.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑΚρατηθείτεΣτους γιατρούς της πτέρυγας COVID19 του Νοσοκομείου "Σωτηρία" (μια πτέρυγα που έχει ως…

Gepostet von Panagiotis G Papanikolaou am Donnerstag, 2. April 2020

About Author