Σε καραντίνα 15 γιατροί του «Αλεξάνδρα» – Ήρθαν σε επαφή με την έγκυο γυναίκα

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται το Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», όπου μία γυναίκα από το hot spot της Ριτσώνας διαγνώσθηκε θετική στον κορονοϊό, λίγα λεπτά αφότου γέννησε.

Αυτή τη στιγμή, οι αρμόδιες αρχές έχουν θέσει σε καραντίνα περίπου 15 γιατρούς και νοσηλευτές, οι οποίοι ήρθαν σε επαφή με τη γυναίκα.
Την ίδια ώρα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών της νοσούσας, όπως και των άλλων διαμενόντων στη δομή φιλοξενίας μεταναστών.

Πάντως, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες της «ΕΡΤ», το πιθανότερο σενάριο φέρει τη γυναίκα να κόλλησε από τον COVID-19 εντός του μαιευτηρίου και όχι εντός του hot spot.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας των εργαζομένων στο «Αλεξάνδρα», Σπύρος Μπαρμπαρέσης, μιλώντας στον «ΣΚΑΪ», έκανε λόγο για «ανεξέλεγκτη κατάσταση».

«Όταν μια ασθενής βγάζει – για την ώρα – 15 άτομα σε καραντίνα, φανταστείτε τι θα συμβεί αν βρεθεί άλλος ένας ασθενής, δεν θα μπορεί να λειτουργήσει καμιά κλινική» επεσήμανε, σε δραματικό τόνο.
Όσον αφορά το περιστατικό με την έγκυο γυναίκα, ο κ. Μπαρμπαρέσης υποστήριξε τα εξής:

«Η μητέρα είναι σε απομόνωση, θα πάρει σήμερα εξιτήριο. Έγινε σε 41 άτομα ιχνηλάτηση, εκ των οποίων 15 μαίες και γιατροί που βρίσκονται σε καραντίνα και έχουν χαρακτηριστεί ως υψηλοί κίνδυνου».

«Πρέπει να γίνεται τεστ σ’ όλους τους εργαζόμενους και τους ασθενείς για να μη δημιουργούνται αυτά τα προβλήματα» κατέληξε.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η γυναίκα εισήχθη στο «Αλεξάνδρα» την Πέμπτη, όπου γέννησε με καισαρική. Μετά τη χειρουργική επέμβαση, νοσηλεύτηκε για τρεις ημέρες σε κοινό θάλαμο.

Εξαιτίας ύποπτων συμπτωμάτων στον σύζυγο της λεχώνας, το hot spot ενημέρωσε το «Αλεξάνδρα», το οποίο αμέσως υπέβαλε σε εξετάσεις τη γυναίκα. Παρότι ο άνδρας δεν διαπιστώθηκε θετικός στον ιό, εντούτοις η ίδια αποδείχθηκε θετική στον κορονοϊό.

About Author