Κοροναϊός: Πάνω από 4.000 θάνατοι στις ΗΠΑ – Τραμπ: Ερχονται δύο οδυνηρές εβδομάδες

Ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού στις ΗΠΑ διπλασιάστηκε μέσα σε τρεις ημέρες, ξεπερνώντας τις 4.000, σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Συνολικά μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 4.076 θάνατοι, έναντι 2.010 το Σάββατο, όπως ανακοίνωσε το πανεπιστημιακό ίδρυμα.

O Αμερικανός πρόεδρος στην ενημέρωση για τον τελευταίο απολογισμό του κορonaϊού στις ΗΠΑ, έκανε λόγο για δύο «πάρα πολύ οδυνηρές» επόμενες δύο εβδομάδες. Οι ειδικοί προβλέπουν πως τα νούμερα θα εκτοξευτούν και ο Τραμπ ουσιαστικά προετοίμασε το έδαφος για το τι περιμένει την χώρα το επόμενο διάστημα…

Τραμπ: Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου

«Θα περάσουμε δύο πολύ δύσκολες εβδομάδες», επέμεινε ο Ρεπουμπλικάνος, που τα τελευταία εικοσιτετράωρα άφησε κατά μέρος την εκτίμηση πως τα μέτρα περιορισμού που έχουν επιβληθεί σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού των ΗΠΑ θα αρθούν σύντομα, για να μην δεχθεί βαρύτερο πλήγμα η αμερικανική οικονομία, προκειμένου «η θεραπεία να μην είναι χειρότερη» από την πανδημία, όπως το είχε θέσει. Χθες, απεναντίας, χαρακτήρισε «απολύτως κρίσιμο ο αμερικανικός λαός να τηρήσει τις συστάσεις» των υγειονομικών αρχών «για τις επόμενες 30 ημέρες», κάτι που χαρακτήρισε «ζήτημα ζωής και θανάτου».

Ο Τραμπ, που δέχτηκε την κριτική του Ομπάμα για το πως αντιμετώπισε την πανδημία στο αρχικό της στάδιο, τόνισε πως τα μέτρα της λεγόμενης κοινωνικής αποστασιοποίησης παρατείνονται ως την 30ή Απριλίου, καθώς η χώρα έχει ξεπεράσει κατά πολύ την Ιταλία και την Ισπανία σε αριθμό κρουσμάτων, έχοντας σχεδόν τα διπλάσια και μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

About Author