Κ. Ζέρβας “Οδυνηρή” απόφαση το κλείσιμο της Παραλίας (vid)

«Οδυνηρή» χαρακτήρισε την απόφασή του να κλείσει με κάγκελα τη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης προκειμένου να περιορίσει την κίνηση λόγω της πανδημίας του κοροναϊού, ο δήμαρχος της πόλης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Μιλώντας χθες στην εκπομπή «10» της ΕΡΤ ο κ. Ζέρβας, εξήγησε πως η απόφασή του είναι «οδυνηρή, πρώτον γιατί είναι ένας χώρος εξαιρετικά αγαπημένος και για τους κατοίκους της πόλης και για τους επισκέπτες και δεύτερον γιατί χρειάστηκε να παρέμβω με αυτό τον τρόπο. Φυσικά, η απόφαση ήταν της Κυβέρνησης. Ήταν αναγκαίο αλλά δεν είναι ευχάριστο να βλέπεις κάγκελα μπροστά στην παραλία. Αυτή την εικόνα βλέπω κι εγώ από το γραφείο μου και πιστέψτε με, δεν είναι ευχάριστη».

Αναφερόμενος στους λόγους που παρατηρήθηκε αυτή η χαλάρωση και η συσσώρευση του κόσμου είπε: «Και η Θεσσαλονίκη, όπως και όλη η χώρα, βρίσκεται ένα βήμα μπροστά σε σύγκριση με άλλα κράτη και τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής είναι πολύ καλά. Ίσως αυτό δημιούργησε έναν εφησυχασμό. Σε παράφραση του κινήματος “δεν πληρώνω”, έχουμε ένα κίνημα του “δεν κολλάω”. Πάντως, αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, είναι ότι, παρά τους φόβους μου πως αυτός ο κόσμος θα γεμίσει άλλους χώρους, δεν έγινε κάτι τέτοιο. Γιατί αυτός ο κόσμος διάλεγε την παραλία για να ξεσκάσει και όχι άλλα μέρη».

Για τη γενική στάση των κατοίκων της πόλης στη τήρηση των μέτρων ο ίδιος εκτίμησε: «Στατιστικά η Θεσσαλονίκη έχει μια πολύ καλή επίδοση. Να θυμίσω ότι εδώ και μάλιστα στο Μέγαρο από το οποίο σας μιλάω, εμφανίστηκε το πρώτο κρούσμα στη χώρα. Η συμπεριφορά της μεγάλης πλειοψηφίας του κόσμου είναι εξαιρετική. Αυτοί που μαζεύονταν στην παραλία είναι μια μειοψηφία και σίγουρα έδινε μια κακή εικόνα». Όσον αφορά τη μέχρι ώρα αντιμετώπιση του προβλήματος σημείωσε ο κ. Ζέρβας:

«Το κτίριο όπου βρίσκομαι, είναι το πρώτο κτίριο που απολυμάνθηκε στην Ελλάδα. Όπου υπάρχει το πρόβλημα, όπου υπάρχει η διάδοση θα πρέπει να το προλαμβάνουμε, Μπορεί να μην έχουμε τις υποδομές άλλων χωρών αλλά έχουμε τη δυνατότητα να ενεργούμε έξυπνα στη διαδικασία της πρόληψης. Νιώθω ασφαλής που έχω μια πολύ καλή συνεργασία με τους υπόλοιπους δημάρχους της χώρας, με τον Περιφερειάρχη και με την Κυβέρνηση. Είναι σημαντικό να είμαστε όλοι στρατευμένοι σε μια κοινή αντίληψη για το πως πρέπει να γίνουν τα πράγματα».

About Author