Γερμανία: 128 νεκροί σε ένα 24ωρο και 4.615 επιπλέον κρούσματα

Στα 61.913 έφτασε ο επιβεβαιωμένος αριθμός των κρουσμάτων του νέου κοροναϊού στη Γερμανία, όπου 583 άνθρωποι έχουν πεθάνει από την Covid-19, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI).

Τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 4.615 σε σύγκριση με την προηγούμενη μέρα, ενώ ο αριθμός των νεκρών κατά 128, σύμφωνα με τον απολογισμό του ινστιτούτου.

Η επιδημία του κοροναϊού αναμένεται ότι θα οδηγήσει τη Γερμανία σε ύφεση το πρώτο εξάμηνο του έτους και θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα η οικονομική παραγωγή της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης να συρρικνωθεί έως 5,4% το τρέχον έτος, σύμφωνα με την ομάδα οικονομικών συμβούλων της Γερμανίας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, σύμφωνα με την «επιτροπή σοφών», στο βασικό σενάριο, που προβλέπει ομαλοποίηση της οικονομικής κατάστασης κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 2,8% φέτος και δυνητικά θα αυξηθεί κατά 3,7% το επόμενο.

Οι σύμβουλοι ανέφεραν πως μια καμπύλη ύφεσης σε σχήμα “V” με ευρύτερες διακοπές παραγωγής ή πιο μακροχρόνια μέτρα για τη δημόσια υγεία, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε συρρίκνωση της οικονομίας κατά 5,4%, και στη συνέχεια ανάπτυξη 4,9% το 2021.

«Η επιδημία του κοροναϊού έχει σταματήσει την αρχική ανάκαμψη» ανέφεραν σε έκθεσή τους οι «σοφοί». «Η Γερμανική οικονομία θα συρρικνωθεί σημαντικά το 2020».

About Author