Εκπρόσωπος Τύπου Ν.Δ για μείωση μισθών στο Δημόσιο: “Εάν αλλάξουν τα δεδομένα, θα βρισκόμαστε σε άλλη φάση…”

“Η μείωση μισθών στο δημόσιο δεν εξετάζεται από την κυβέρνηση με τα δεδομένα αυτής της στιγμής, αν αλλάξουν όμως, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί”, παραδέχθηκε εμμέσως μιλώντας στον FOCUS FM 103.6, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός. Είναι η τρίτη κατά σειρά δήλωση κυβερνητικού-κομματικού στελέχους, μετά εκείνες του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, οι οποίοι ανέφεραν πως το μέτρο δεν εξετάζεται “αυτή τη στιγμή”, ή “με τα σημερινά δεδομένα”, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί πως ένα τέτοιο σενάριο ίσως εξετασθεί στο προσεχές διάστημα και ανάλογα με τις επιπτώσεις της κρίσης.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την επικαιρότητα» με τη Δέσποινα Μποτίτση και το Γιάννη Πηλίδη, απαντώντας για το ενδεχόμενο αυτό και την απάντηση, που έδωσε χθες ο Στέλιος Πέτσας, είπε χαρακτηριστικά, ότι «Προφανώς μιλάμε πάντα με τα δεδομένα αυτής της στιγμής. Είναι μία δυναμική κατάσταση, τα δεδομένα αλλάζουν διαρκώς, δεν ξέρεις πόσο θα τραβήξει, πώς θα εξελιχθεί και τι αντίκτυπο θα έχει. Προφανώς αν φτάσουν στο σημείο να αλλάξουν τα δεδομένα, που αυτή τη στιγμή είναι πράγματι, ότι δε συζητείται κάτι τέτοιο, θα βρισκόμαστε σε μία τελείως άλλη φάση, την οποία κανείς δε θέλει να σκέφτεται και όλοι θέλουμε να αποτρέψουμε και για αυτό κάνουμε όσα κάνουμε μέχρι τώρα».

Ο κ.Ρωμανός υποστήριξε, ότι η κυβέρνηση κινήθηκε «ταχύτατα και με τόλμη» στα μέτρα στήριξης της οικονομίας, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι «πήραμε πολύ γρήγορα μέτρα και είμαστε πάνω από το μέσο όρο από πλευράς δημοσιονομικής. Δίνεται ένας αγώνας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και άλλους ηγέτες της ΕΕ να κερδίσουμε το ομόλογο του κορωνοϊού. Όσο κερδίζονται μάχες, θα αλλάζουν τα αποτελέσματα για τους πολίτες».

Σημείωσε μάλιστα, ότι «στον πόλεμο, που μαίνεται, έχουμε 4 «πακέτα» μέτρων, που καλύπτουν το 80% εργαζομένων και επιχειρήσεων για να μην μείνει κανείς πίσω σε αυτό τον πρωτόγνωρο «πόλεμο» για τα παγκόσμια δεδομένα».

Απαντώντας σε ερώτηση για το «μαξιλάρι» των 36 δις, το οποίο επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε, ότι «Έχουμε φέρει έσοδα από αγορές, που μας δίνουν ευκαιρία να μην χρησιμοποιήσουμε το «μαξιλαράκι». Το θέμα είναι να μη στείλεις το λάθος μήνυμα στις αγορές. Δεν πρέπει να «γκρεμίσουμε» όλα αυτά, που χτίσαμε όλα αυτά τα χρόνια με τις θυσίες του λαού. Δεν πρέπει βέβαια να αφήσουμε χωρίς στήριξη το λαό, να μη μείνει κανείς πίσω. Η χρυσή αυτή τομή είναι η προτεραιότητα για την κυβέρνηση, όσο εξελίσσεται η κατάσταση θα εξελίσσονται και τα μέτρα», σημείωσε ο κ.Ρωμανός.

Πηγή: focusfm

 

About Author