Πανελλαδικές: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για Σεπτέμβριο (vid)

Για το φλέγον ζήτημα για χιλιάδες μαθητές και τις οικογένειές τους, τη διεξαγωγή των Πανελλήνιων Εξετάσεων, εν μέσω καραντίνας για τον κοροναϊό, μίλησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως το πρωί της Δευτέρας στην ΕΡΤ.

Επιδίωξη είναι να μη χαθεί το σχολικό έτος. Ακόμα και αν τα σχολεία αργήσουν να ανοίξουν δεν θα έχει αυτό επιβάρυνση στους υποψηφίους. Ακόμη και αν τα σχολεία ανοίξουν το Μάιο θα προχωρήσουμε κανονικά σε Πανελλαδικές Ιούνιο, Ιούλιο», ξεκαθάρισε η Νίκη Κεραμέως, που υποστήριξε εκ νέου πως οι Πανελλαδικές θα γίνουν όσο πιο κοντά γίνεται στην καθιερωμένη ημερομηνία έναρξής τους.

«Η μόνη περίπτωση που θα γίνουν το Σεπτέμβριο είναι εφόσον οι ειδικοί μας απαγορεύσουν να βρίσκονται οι υποψήφιοι μέσα στην ίδια αίθουσα το καλοκαίρι. Αυτός είναι ο λόγος που μπορώ να φανταστώ αυτή τη στιγμή για τον οποίο δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε εξετάσεις μέσα στο καλοκαίρι», ανέφερε η υπουργός Παιδείας ξεκαθαρίζοντας για ακόμα μια φορά ότι προσπάθεια όλων είναι να μην γίνουν οι πανελλαδικές τον Σεπτέμβριο.

«Ωστόσο», πρόσθεσε, «όποτε κι αν ανοίξουν τα σχολεία, είτε τέλη Απριλίου, είτε Μάιο, είτε αργότερα, όλα εξαρτώνται από τους ειδικούς και από την εξάπλωση του ιού». «Όπως και να έχει θα προχωρήσουμε σε μείωση της ύλης, σε μια ενδεχόμενη επέκταση του διδακτικού έτους, προκειμένου να μπορέσουν οι Πανελλαδικές να γίνουν μέχρι τον Ιούλιο» ανέφερε η υπουργός Παιδείας. «Η ύλη στην οποία θα διαγωνιστούν οι μαθητές της Γ’ Λυκείου που θα δώσουν Πανελλαδικές Εξετάσεις είναι αυτή που θα έχουν διδαχθεί στην κανονική φυσική τάξη», κατέληξε η υπουργός.

About Author