Ο κοροναϊός ρίχνει κατά 10 μονάδες την εμπιστοσύνη των Γάλλων στον Μακρόν

“Η νέα κρίση δεν θα ξεπεραστεί χωρίς αλληλεγγύη”
Αυτό είναι το μήνυμα του Εμ. Μακρόν για την κρίση του κορωνοϊού, το οποίο έστειλε μέσω τριών ιταλικών εφημερίδων. Κάνει λόγο επίσης για την ανάγκη μιας «ευρωπαϊκής δημοσιονομικής αλληλεγγύης» με την έκδοση ευρωoμολόγων.

«Δεν θα ξεπεράσουμε αυτήν την κρίση χωρίς μια ισχυρή ευρωπαϊκή αλληλεγγύη». Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν διάλεξε να στείλει αυτό το μήνυμα προς τους Ευρωπαίους μέσω τριών μεγάλων ιταλικών εφημερίδων: Corriere de la Serra, La Stampa και La Repubblica.

Υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγων ο ίδιος, επιχειρεί την άσκηση πιέσεων μπροστά στην απροθυμία του Βερολίνου καλώντας για μια «ευρωπαϊκή δημοσιονομική αλληλεγγύη».

Δυσαρεστημένο το 56% των Γάλλων από τον Μακρόν

«Δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε τον αγώνα αυτόν. Το ποσό είναι δευτερεύον» εξηγεί ο Γάλλος πρόεδρος σημειώνοντας: «Εκείνο που μετράει είναι το μήνυμα μέσω ενός κοινού χρέους ή ενός κοινού προϋπολογισμού». Με τη συνέντευξή του στη γείτονα χώρα επιχειρεί να δικαιολογήσει θετικά και τη δική του διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού.

Οι Γάλλοι όμως απέχουν πολύ από το να υιοθετούν τις απόψεις του. Το 56% των πολιτών δηλώνουν μη ικανοποιημένοι, μειώνοντας κατά 10 μονάδες την εμπιστοσύνη τους στον πρόεδρο. Η ρήξη προκλήθηκε λόγω της αδιαφάνειας γύρω από τη χρήση μασκών και τη διενέργεια διαγνωστικών τεστ για τον κορωνοϊό.

Στο μεταξύ τα περιοριστικά μέτρα στη Γαλλία επεκτείνονται έως τις 15 Απριλίου. Την ίδια ώρα και η Γαλλία μπαίνει πλέον στο «μάτι του κυκλώνα» με σχεδόν 2000 θανάτους και ρυθμό εξάπλωσης του ιού που υπολογίζεται στο 31%.

About Author