Ισπανία: Απάνθρωπη επίθεση σε ηλικιωμένους ασθενείς με κοροναϊό (video)

Τον χειρότερο εαυτό τους έδειξε, την περασμένη Τετάρτη, ομάδα νεαρών της ισπανικής κωμόπολης Λα Λίνεα απέναντι σε 34 ευάλωτους ανθρώπους, ηλικιωμένους που έχουν μολυνθεί από τον κοροναοϊό.

Με βρισιές, σφυρίγματα και πέτρες υποδέχθηκαν τα ασθενοφόρα με τους ηλικιωμένους καθώς έφταναν στην πόλη τους. Στη συνέχεια δεκάδες άτομα έστησαν μπλόκο και σταμάτησαν τα οχήματα απαιτώντας να πάνε από εκεί που ήλθαν.

Μάλιστα έβριζαν τόσο τους γέροντες μέσα στα ασθενοφόρα φωνάζοντας «Θα μας σκοτώσετε όλους», όσο και τους αστυνομικούς που τους συνόδευαν. Σε κάποιες περιπτώσεις κάποιοι νεαροί έριξαν στα ασθενοφόρα βόμβες μολότοφ για να κάψουν ζωντανούς τους ηλικιωμένους, αλλά και πέτρες στα περιπολικά των αστυνομικών. Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε δύο συλλήψεις.

Ο δήμαρχος της πόλης Juan Franco καταδίκασε τις επιθέσεις, λέγοντας για τους ενόχους: «Είναι μια μικρή ομάδα ανεπιθύμητων και ηλιθίων που δεν αντιπροσωπεύουν την πόλη μας».

Οι ηλικιωμένοι μεταφέρονταν σε ίδρυμα της Λα Λίνεα που βρίσκεται κοντά στο Γιβραλτάρ, από το γηροκομείο μιας άλλης πόλης εκατό χιλιόμετρα μακριά, στο οποίο είχαν πεθάνει ήδη τρεις τρόφιμοι.

About Author