Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: Στο επίκεντρο νοσοκομεία, εργασιακά και «κορονο-ομόλογο»

Οι ανησυχίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη δημόσια υγεία, λόγω κορονοϊού, αλλά και την Οικονομία αναμένεται να κατατεθούν στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Η συνεδρίαση υπό τον Αλέξη Τσίπρα θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να αποτιμήσει τα τελευταία δεδομένα αναφορικά με την πανδημία στην χώρα μας και να σχεδιάσει τις νέες προτάσεις του κόμματος για την αντιμετώπιση της μείζονος αυτής κρίσης.

Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν κρύβουν την αγωνία τους τόσο για την κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία, συγχρόνως όμως χτυπούν στην κυβέρνηση καμπανάκι για τις εξελίξεις που συνδέονται με την Οικονομία με αιχμή όσα αφορούν τον χώρο της εργασίας αλλά και το κορονο-ομόλογο.

Για την Κουμουνδούρου η κυβέρνηση δείχνει μία επιμονή στη λήψη περιοριστικών μέτρων χωρίς παράλληλα να κάνει σημαντικές και αναγκαίες παρεμβάσεις για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας. Η αξιωματική αντιπολίτευση επαναφέρει το ζήτημα της ενίσχυσης του δημόσιου τομέα με προσωπικό και τα απαιτούμενα μέσα ώστε να στηριχθούν οι άνθρωποι της «πρώτης γραμμής».

«Αρνείται να προσλάβει άμεσα γιατρούς και απευθύνει εκκλήσεις για εθελοντές» σχολιάζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης προσθέτοντας ότι συγχρόνως αρνείται να επιτάξει τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια ώστε να αυξηθούν οι ΜΕΘ για τη διαφαινόμενη αύξηση των κρουσμάτων. Επιπλέον επισημαίνει ότι ενώ το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας μπορεί να κάνει 1.000 τεστ την ημέρα η κυβέρνηση αρνείται να το προμηθεύσει με εξοπλισμό την ώρα δε που πληρώνει 30 εκατομμύρια ευρώ σε ιδιωτικές κλινικές ώστε να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τα τεστ διάγνωσης όσοι έχουν να πληρώσουν.

About Author