Ν.Δ vs Κούλογλου για τη γελοιογραφία του…Καραϊσκάκη- Τι απαντούν ο ευρωβουλευτής και ο σκιτσογράφος

Ανακοίνωση για αναρτήσεις του ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου στα social media με σκίτσα του Γιάννη Δερμεντζόγλου από το Tvxs.gr εξέδωσε η ΝΔ κάνοντας λόγο για «χυδαιότητες». Πρόκειται για δύο σκίτσα σχετικά με τη μη διεξαγωγή τεστ σε πολίτες, με αποτέλεσμα να υπάρχουν περιστατικά ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους σε «καραντίνα» στο σπίτι χωρίς να γνωρίζουν αν νοσούν από κοροναϊό και χωρίς ιατρική περίθαλψη, αλλά και τα μέτρα τις κυβέρνησης που οδηγούν σε περικοπή του 50% των μισθών των εργαζομένων.

 

Άμεση ήταν η απάντηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου.

«Ο στόχος φυσικά δεν είμαι εγώ, είναι η ανεξάρτητη και πλήρης κάλυψη -και με χιούμορ, το χρειαζόμαστε πολύ- των εξελίξεων της πανδημίας από το Tvxs. Καταλαβαίνω πάντως τη ΝΔ. Στην αγωνιώδη προσπάθεια της να χειραγωγήσει την ειδησεογραφία, προσπαθεί να λογοκρίνει και τις γελοιογραφίες. Οι προηγούμενοι που το έκαναν αυτό ήταν κάποιοι τύποι που δολοφόνησαν τη συντακτική επιτροπή του Charlie Hebdo.

Συστήνω ανεπιφύλακτα στη κυβέρνηση να πάψει να ασχολείται με τις γελοιογραφίες, σπαταλώντας το χρόνο που της έδωσαν οι πολίτες με την υπεύθυνη στάση τους. Να φροντίσει την οχύρωση του δημόσιου συστήματος υγείας εφαρμόζοντας επιτέλους τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας,  τη στιγμή που οι νοσηλευτές στο νοσοκομείο της Χαλκίδας καλούνται να φτιάξουν αυτοσχέδιες μάσκες. Και να οχυρώσει τη κοινωνία, για την οποία έχει πάρει τα πιο τσιγκούνικα μέτρα σε όλη την Ευρώπη».

Απάντηση έδωσε και ο σκιτσογράφος του Tvxs.gr Γιάννης Δερμεντζόγλου:

«Μπλέξανε την απαγόρευση κυκλοφορίας με την απαγόρευση κριτικής. Το μόνο μακάβριο είναι ότι είπαν σε μια γυναίκα με άσθμα, μητέρα τριών παιδιών που ανήκε σε ομάδα υψηλού κινδύνου να μείνει σπίτι με αποτέλεσμα να πεθάνει σπίτι. Έχουμε ηθική υποχρέωση να αναφερόμαστε σε αυτά. Όσο για τη ρήση του Καραϊσκάκη, η κοινωνική οργή που θα φέρει η βίαιη μείωση των μισθών και οι απολύσεις, θα λύσει τις απορίες τους. Είναι πάγια τακτική, να επικαλούνται στις κρίσεις, την εθνική ομοψυχία για να κάνουν όσους ελέγχουν την εξουσία να το βουλώσουν. Και είναι υποχρέωση δική μας να μην το κάνουμε».

About Author