Βραζιλία : Οργισμένοι πολίτες φωνάζουν από τα παράθυρα συνθήματα κατά του Μπολσονάρο

Οι Βραζιλιάνοι που βρίσκονται σε καραντίνα διαμαρτύρονται για τον Bolsonaro από τα παράθυρα και τα μπαλκόνια: «Βγες έξω, Bolsonaro!»

Οι διαδηλωτές κτύπησαν κατσαρόλες και κουβάδες καθώς διαμαρτύρονται για την ομιλία του προέδρου της Βραζιλίας Jair Bolsonaro για τον κοροναϊό στο Σάο Πάολο. Ο Πρόεδρος αντιμετωπίζει την οργή για την αντιμετώπιση τοης επιδημίας  σε συνδυασμό με την ανυπόμονη δυσαρέσκεια για τη χρονιά που πέρασε.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στην Ισπανία κατά τα διαγγέλματα του βασιλιά της χώρας.

Μερικοί πήγαν στα παράθυρά τους κρατώντας κατσαρόλες. Άλλοι οπλισμένοι μόνο με τη φωνή τους.«Fora Bolsonaro!» («Βγες έξω, Bolsonaro!») Φώναζαν στο σκοτάδι, καθώς οι διαφωνούντες χτύπησαν κατσαρόλες και ταψιά με ξύλινα κουτάλια ως τον μόνο τρόπο εκτόνωσης της οργής τους ενάντια στον ακροδεξιό προέδρο της Βραζιλίας.

Τα δρακόντια μέτρα που αποσκοπούν στην επιβράδυνση της εξάπλωσης του κοροναϊού, σημαίνουν ότι τώρα εκατομμύρια Βραζιλιάνοι που έχουν οργή απέναντι στον Bolsonaro, θα είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους.

Αλλά όσον αφορά την τελευταία εβδομάδα διαδηλωτές σε ολόκληρη τη χώρα εμφανίστηκαν στα παράθυρά τους και χρησιμοποίησαν μαγειρικά σκεύη για να μεταδώσουν τη μανία που αισθάνονται απέναντι στον Jair Bolsonaro.

«Δε μπορούμε πλέον να δεχτούμε ένα πρόσωπο όπως αυτό ότι είναι ο πρόεδρός μας», δήλωσε ο Wilma Dutra de Oliveira, καθηγητής γλωσσών από το Leblon, μια  παραθαλάσσια γειτονιά στο νότιο Ρίο ντε Τζανέιρο. Ο Jair Bolsonaro της Βραζιλίας λέει ότι η κρίση του κοροναϊού είναι ένα τέχνασμα για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης

Ο ίδιος ο Μπολσονάρο χαρακτήρισε ως «υστερία» τα μέτρα των άλλων κρατών απέναντι στην πανδημία και μάλιστα είχε κάνει ολόκληρες συναντήσεις με τους οπαδούς του στις οποίες εκφωνούσε λόγο παρά τις εναντιώσεις των ιατρικών συμβούλων ότι δεν πρέπει να γίνονται μαζώξεις.

Πηγή: theguardian.com

About Author