Πέθανε ο σπουδαίος θεατρικός συγγραφέας Τέρενς ΜακΝάλι από κοροναϊό

Ο «βάρδος του Αμερικανικού θεάτρου» Τέρενς ΜακΝάλι έφυγε από τη ζωή λόγω επιπλοκών από τον Covid-19, σε ηλικία 81 ετών.

Λίγες ώρες μετά την απώλεια του σαξοφωνίστα Μανού Ντιπάνγκο, έγινε γνωστό ότι ο διακεκριμένος Αμερικανός θεατρικός συγγραφέας έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό σε νοσοκομείο της Σαρασότα στη Φλόριντα.

Ο Τέρενς ΜακΝάλι -συγγραφέας μεταξύ άλλων του «Master Class», που απολαύσαμε δύο χρονιές με τη συγκλονιστική ερμηνεία της Μαρίας Ναυπλιώτου, σε μία από τις καλύτερες παραστάσεις των τελευταίων ετών- έδινε τα τελευταία χρόνια μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα και έπασχε από Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια.

Βραβευμένος με τέσσερα Βραβεία Τόνι -το τελευταίο το 2019 για τη συνολική προσφορά του στο θέατρο- και ευρέως γνωστός από τα έργα «Κόρπους Κρίστι», «Φράνκι και Τζόνι στο φεγγαρόφωτο» (κινηματογραφική μεταφορά με τους Αλ Πατσίνο και Μισέλ Φάιφερ, 1991) και «Love! Valor! Compassion!», ο Τέρενς ΜακΝάλι απεικόνισε μέσα από το έργο του, εκτός των άλλων και τη ζωή της gay κοινότητας στις ΗΠΑ ήδη από τη δεκαετία του 1970.

Στις έξι δεκαετίες της συγγραφικής του πορείας έγραψε θεατρικά έργα, μιούζικαλ, όπερες, σενάρια για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Υπήρξε ένας από τους πιο σημαντικούς θεατρικούς συγγραφείς του καιρού μας.

About Author