Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Για την 25η Μαρτίου, σταδιακή επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από το βράδυ και από τα νοτιοδυτικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που κατά τη διάρκεια της νύχτας θα επεκταθούν στην Κρήτη, στις Κυκλάδες και στα νοτιότερα τμήματα της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, που τη νύχτα θα ενταθούν και θα χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, 5 με 7 μποφόρ, που θα ενισχυθούν στα 6 με 8 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα στα κεντρικά και βόρεια.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, αυξημένες στα βόρεια και ανατολικά, με πιθανότητα ασθενών βροχών στα βόρεια. Από τις βραδινές ώρες θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που κατά τη διάρκεια της νύχτας θα ενταθούν. Θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Την νύχτα οι άνεμοι θα στραφούν σε ανατολικούς, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, με σποραδικές βροχές, που το βράδυ θα ενταθούν και τη νύχτα πιθανόν να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν ανατολικοί άνεμοι, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ, την νύχτα στο Θερμαϊκό τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 04 έως 07 βαθμούς Κελσίου.

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και την νύχτα στην κεντρική Μακεδονία με μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και από τις βραδινές ώρες σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας (ενδεικτικό υψόμετρο 600 μέτρα). Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις, με πιθανότητα για ασθενείς βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά 7 και στο Θρακικό τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 08 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις, που γρήγορα θα πυκνώσουν. Μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές, που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και βαθμιαία στα ημιορεινά της Ηπείρου (ενδεικτικό υψόμετρο 600 μέτρα). Τη νύχτα οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές. Θα πνέουν άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, που γρήγορα θα ενισχυθούν στα 7 με 8 μποφόρ, στο Ιόνιο από το απόγευμα τοπικά 9 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα βόρεια, σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται τοπικές βροχές, που τη νύχτα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές, αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές, που το βράδυ θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στην ανατολική Πελοπόννησο και τα νοτιότερα τμήματα της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας κατά τη διάρκεια της νύχτας. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, αρχικά της Θεσσαλίας και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές, κατά τόπους πυκνές τις βραδινές ώρες. Θα πνέουν ανατολικοί άνεμοι, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ, στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ, ενισχυόμενοι μετά το μεσημέρι. Το θερμόμετρο θα δείξει από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν. Από το απόγευμα και από τα δυτικά θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε ανατολικούς 6 μποφόρ, από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από τους 10 έως τους 17 βαθμούς Κελσίου.

Για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται αραιές νεφώσεις,. που βαθμιαία θα πυκνώσουν και κατά τη διάρκεια της νύχτας θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στα βόρεια θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι, 6 με 8 μποφόρ. Στα νότια, θα φυσούν βόρειοι άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, που μέχρι το βράδυ θα στραφούν σε ανατολικούς-νοτιοανατολικούς, με την ίδια ένταση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 10 μέχρι 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-5 βαθμούς χαμηλότερα).

About Author