Επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Σύρο – Το πρώτο στις Κυκλάδες

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κοροναϊου στη Σύρο εντοπίστηκε χτες Τρίτη 24 Μαρτίου. Πρόκειται και για το πρώτο κρούσμα της νόσου στο νομό Κυκλάδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cyclades24.gr, φορέας είναι ένας ηλικιωμένος άνδρας 88 ετών, μόνιμος κάτοικος της Σύρου ο οποίος διαμένει στη θέση Βράχος ανάμεσα σε Ερμούπολη και Πισκοπειό και αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο ηλικιωμένος μετέβη πρόσφατα σε νοσοκομείο της Αθήνας για σοβαρό ιατρικό λόγο, όπου είναι και το πιθανότερο να κόλλησε τον ιό.

Αφού επέστρεψε στην Σύρο και εμφάνισε συμπτώματα της νόσου, μεταφέρθηκε την Κυριακή στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου και κατόπιν των απαραίτητων εργαστηριακών αναλύσεων, βρέθηκε θετικός στον κοροναϊό και νοσηλεύεται σε καραντίνα σε ειδικό χώρο. Την είδηση επιβεβαίωσε στο Cyclades24.gr, ο διοικητής του Νοσοκομείου Σύρου Μιχάλης Ζουλουφός.

Επίσης, σε καραντίνα βρίσκεται σημαντικός αριθμός εργαζομένων του νοσηλευτικού ιδρύματος της Σύρου, ιδιαίτερα όσοι ήρθαν σε επαφή με τον 88χρονο. Παράλληλα, ιχνηλατούνται από τους αρμόδιους τα άτομα του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος του ασθενούς, όπως και η γυναίκα που φρόντιζε τον ίδιο και την σύζυγό του.

Ο ηλικιωμένος αναμένεται να διακομισθεί απόψε σε νοσοκομείο αναφοράς για κοροναϊό στην Αττική.

About Author