Θα δούμε στρατό στους δρόμους;- Παναγιωτόπουλος: Η Αστυνομία έχει την ευθύνη, θα δούμε την απόδοση των μέτρων, όλα είναι πιθανά…

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να εμπλακεί ο στρατός στην επιβολή του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας άφησε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

“Τα αυστηρά μέτρα έχουν ληφθεί για το καλό όλων μας, είναι μια άσκηση ατομικής ευθύνης. Πρώτα θα δώσουμε την μάχη για να νικήσουμε αυτό το κακό και μετά θα κάνουμε τον όποιο λογαριασμό. Αρμόδια για την τήρηση των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας είναι η Αστυνομία και τα Σώματα Ασφαλείας. Ωστόσο, ώρα με την ώρα εξετάζεται η απόδοση του μέτρου και όλα είναι πιθανά”, είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφορικά με την επιτήρηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας με εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων και πρόσθεσε “εμείς πρέπει να φυλάσσουμε τα σύνορα”.

“Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν μπορούν να σταματήσουν να λειτουργούν¨τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος και επισήμανε “το τελευταίο μέτρο είναι η αναστολή στην άδεια ορκωμοσίας των νεοσύλλεκτων, για να μην κινδυνεύσουμε να μεταφερθεί ο ιός κατά την επιστροφή τους. Η άδεια αυτή θα μεταφερθεί στο τέλος της θητείας τους, με απαλλαγή για ίδιο αριθμό ημερών”.

“Μελετάμε όλα τα πιθανά μέτρα, ακόμη και την κατάργηση της χορήγησης των εορταστικών ημερών του Πάσχα. Πρέπει να σταθμίσουμε κάποια πράγματα, με αίσθηση ευθύνης και κύριο στόχο να προστατευθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις”, κατέληξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

About Author