Κυρ. Μητσοτάκης: Ο χρόνος κερδίζεται αλλά, αυτό εξαρτάται και από τη συμπεριφορά των πολιτών

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 11 το πρωί η συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Η συνεδρίαση, που πραγματοποιείται με τηλεδιάσκεψη, έχει ως μοναδικό αντικείμενο τα μέτρα αντιμετώπισης και τις συνέπειες του κορονοϊού, με τον κ. Μητσοτάκη, στην εισαγωγική του τοποθέτηση, να αναδεικνύει την ευθύνη των πολιτών να πειθαρχήσουν στα μέτρα, τα οποία λαμβάνει η κυβέρνηση για την αναχαίτιση της διασποράς του ιού.

Θέλω, καταρχάς, να σας ευχαριστήσω όλες και όλους για την άψογη συνεργασία κατά τη διάρκεια αυτής της διπλής κρίσης που αντιμετωπίσαμε τον τελευταίο μήνα, μετά την προηγούμενη δια ζώσης συνάντησή μας. Νομίζω ότι αποδείξαμε όλοι έμπρακτα ότι το επιτελικό κράτος υπάρχει και λειτουργεί αποτελεσματικά προς όφελος των πολιτών. Η σημερινή μας συνεδρίαση προφανώς και είναι μονοθεματική και αφορά τον τρόπο αντιμετώπισης της επιδημίας του κορονοϊού. Θέλω να πω εισαγωγικά ότι είχαμε το θάρρος να πάρουμε μέτρα πολύ γρηγορότερα από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Μέτρα τα οποία ήταν δύσκολα και σίγουρα είχαν έναν ουσιαστικό αντίκτυπο στην οικονομική δραστηριότητα“, τόνισε, στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι στόχος των κυβερνητικών παρεμβάσεων ήταν να κερδηθεί όσο το δυνατόν περισσότερους χρόνος, για να δοθεί η δυνατότητα στα συστήματα υγείας να ανταποκριθούν όσο το δυνατόν καλύτερα σε μία επιδημία που, όπως ανέφερε, θα επηρεάσει ένα ολοένα και αυξανόμενο ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού.

Μέχρι στιγμής φαίνεται τουλάχιστον ότι αυτός ο χρόνος κερδίζεται, αλλά αυτό προφανώς εξαρτάται και από τη συμπεριφορά των πολιτών και από τον τρόπο με τον οποίο θα αγκαλιάσουν το μήνυμα του “Μένουμε σπίτι”. Μέχρι στιγμής, πρέπει να αναφέρω, ότι η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας είχε ανταποκριθεί στο μήνυμα αυτό και πριν πάρουμε τα τελικά περιοριστικά μέτρα τα οποία ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα. Τα οποία, τα πήραμε ακριβώς για να μπορέσουμε να συνετίσουμε αυτούς τους λίγους οι οποίοι αποφάσισαν με δική τους πρωτοβουλία να μην σεβαστούν την παρότρυνσή μας. Αλλά και για να ικανοποιήσουμε τους πολλούς, οι οποίοι εκ των πραγμάτων αισθάνονται αδικημένοι όταν βλέπουν λίγους να παραβιάζουν τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης. Τώρα, λοιπόν, αυτό έγινε και με το νόμο και όλοι είμαστε υποχρεωμένοι να συμμορφωθούμε στις οδηγίες της κυβέρνησης“, επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για το γεγονός ότι τα μέτρα που εισηγήθηκε η αρμόδια επιτροπή ελήφθησαν άμεσα και σημείωσε ότι όλα τα συναρμόδια υπουργεία θα πρέπει να φροντίζουν για την τήρηση των παρεμβάσεων, οι οποίες έχουν ανακοινωθεί. Τέλος, παρουσίασε αναλυτικά τα νέα δεδομένα, που σχετίζονται με τον κορονοϊό, καθώς και το τι μέλλει γενέσθαι με τις προσλήψεις στον τομέα της Υγείας και τις διαθέσιμες κλίνες στα νοσοκομεία.

About Author