Ιταλία: Ενότητα όπως κατά τη μεταπολεμική περίοδο, ώστε να ξεπερασθεί αυτή η τρομερή κρίση ζήτησε ο Ματαρέλα

Ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζο Ματαρέλα, σε μήνυμά του ζήτησε να υπάρξει η ίδια ενότητα που είχε επιτευχθεί μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου ώστε να μπορέσει η χώρα να ξεπεράσει την τρομερή αυτή κρίση.

Σε τελετή κατά την οποία τίμησε τα θύματα της ναζιστικής σφαγής του 1944 στην περιοχή Φόσε Αρντεατίνε της Ρώμης, ο Ματαρέλα αναφέρθηκε «στις αξίες του σεβασμού της ζωής και της αλληλεγγύης, οι οποίες στηρίζουν τους Ιταλούς σε αυτή την περίοδο, η οποία χαρακτηρίζεται από μια σοβαρή, κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Ο ίδιος τόνισε ότι σήμερα η Ιταλία χρειάζεται την ίδια ενότητα που προέκυψε μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, «όταν μετά το τέλος της δικτατορίας και του πολέμου, η ενότητα του ιταλικού λαού επέτρεψε την οικονομική, ηθική και κοινωνική αναγέννηση της χώρας».

Οι σχολιαστές τονίζουν ότι ο Ιταλός πρόεδρος, με το μήνυμά του αυτό, ζήτησε έμμεσα από τις πολιτικές δυνάμεις να αποφύγουν έριδες και εντάσεις, σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για την χώρα του και ολόκληρη την Ευρώπη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

About Author