Κικίλιας: Θα στηρίξουμε το ΕΣΥ- Ακόμα αντέχει

Νέες προσλήψεις στο ΕΣΥ ανακοίνωσε μεταξύ άλλων Βασίλης Κικίλιας, στην επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό. Κοινωνική ευθύνη, αλληλεγγύη και πατριωτισμό ζήτησε από τους πολίτες ο υπουργός Υγείας παρουσιάζοντας το σχέδιο δράσης της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

 

«Γνωρίζουμε τις αδυναμίες του συστήματος Υγείας, αλλά το ΕΣΥ ακόμη αντέχει. Είναι κυρίως στο χέρι σας να συνεχίσει να αντέχει», δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας, σημειώνοντας πως εγκρίθηκαν 2.145 προσλήψεις. «Έχουν εγκριθεί 2.045 προσλήψεις, γιατροί και νοσηλευτές, σύμφωνα με τις ανάγκες που προκύπτουν στα νοσοκομεία μας. Θα γίνουν όσες προσλήψεις χρειασθούν», σημείωσε. Σχετικά με τις κλίνες ΜΕΘ, εξήγησε πως η κυβέρνηση παρέλαβε 565 κλίνες ΜΕΘ, στις οποίες προστέθηκαν ακόμη 80 κλίνες με αποτέλεσμα σήμερα να είναι διαθέσιμες 685 κλίνες ΜΕΘ (σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας) και ΜΑΦ (σε Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας).

«Έχουμε προσθέσει 85 κλίνες ΜΕΘ και κλίνες από στρατιωτικά νοσοκομεία συν το νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ, που μετατρέπεται σε νοσοκομείο για τη νοσηλεία ασθενών με κορωνοϊό», πρόσθεσε. Συνολικά, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, είναι διαθέσιμες πάνω από 2.000 κλίνες νοσηλείας για ασθενείς με κορωνοϊό. Ο Βασίλης Κικίλιας έδωσε ιδιαίτερη σημασία στη συνεργασία με την Επίτροπο Υγείας της ΕΕ και τον ΠΟΥ και υπογράμμισε πως η κυβέρνηση έδωσε τεράστια μάχη για να εξασφαλίσει ιατροφαρμακευτικό υλικό και μέσα ατομικής προστασίας ενώ ευχαρίστησε εκ μέρους της κυβέρνησης τόσο την Κίνα που απέστειλε υλικό όσο και τους υπόλοιπους δωρητές

Κάλεσε τέλος τους πολίτες που επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά διοικητική τεχνική και όποια άλλη υποστήριξη είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση της επιδημίας, επαναλαμβάνοντας πως σε αυτή τη μάχη δεν περισσεύει κανείς.

About Author