Στη Σύρο κότερο με ξένους τουρίστες – Δεν του επιτρέπουν να δέσει

Συναγερμός έχει σημάνει στη Σύρο για  ιδιωτικό σκάφος  αναψυχής με σημαία τρίτης χώρας, που κατέπλευσε στο αγκυροβόλιο νότια της νήσου «Γάιδαρος» (ανοιχτά της Αζολίμνου) στη Σύρο.

Από τις  Λιμενικές Αρχές του απαγορεύθηκε η είσοδος στο λιμάνι Σύρου και κατ’ επέκταση η είσοδος στη χώρα, λόγω κορονοϊού.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του  logotypos.gr με τον λιμενάρχη Σύρου Γιάννη Βαμβακούση  έγινε γνωστό ότι το πλήρωμα του πλοίου “Serenity” απαρτίζεται από 10 άτομα διαφόρων εθνικοτήτων (Αυστραλός, Άγγλος, Νοτιοαφρικανός, Ιρλανδός κ.α.)  με τον Λιμενάρχη να  αποκλείει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο  να επιτραπεί στο σκάφος να εισέλθει για ελλιμενισμό στο λιμάνι της Ερμούπολης ή σε άλλο καταφύγιο της Σύρου.

Είπε, επίσης, ότι το   “Serenity” είχε αποπλεύσει από το Σουέζ με κατεύθυνση την μαρίνα της Ζέας όπου, λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό, του απαγορεύθηκε η προσέγγιση με αποτέλεσμα τα ξημερώματα της Τετάρτης να προσεγγίσει τη Σύρο ελπίζοντας να τού επιτραπεί η είσοδος στο λιμένα.

Σύμφωνα με τον ίδιο το πρόβλημα  κρίνεται ως  σοβαρό καθώς δεδομένης της απαγόρευσης που ισχύει για τον  κορονοϊό  αναζητούνται τρόποι απομάκρυνσής του, καθώς σε κανένα λιμάνι της Ελλάδας δεν μπορεί να καταπλεύσει.

About Author