Παγκόσμιο σοκ με τις εικόνες από την Ιταλία- Κονβόι θανάτου με δεκάδες πτώματα (Video)

Tο πιο εφιαλτικό σενάριο για την ανθρωπότητα είναι μια ανατριχιαστική πραγματικότητα στη γειτονική Ιταλία, ειδικά σε κάποιες περιοχές της όπου δεν μπορούν πλέον να διαχειριστούν ούτε τους νεκρούς από τον μεγάλο αριθμό θυμάτων λόγω του κοροναϊού σε καθημερινή βάση.

Η εικόνα που δημοσίευσε η ηλεκτρονική έκδοση της La Repubblica αλλά και τα σχετικά βίντεο στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης προκαλούν το απόλυτο σοκ. Ένα τεράστιο κομβόι από στρατιωτικό οχήματα διασχίζει τους δρόμους της πόλης Μπέργκαμο, η οποία έχει μετατραπεί σε «φάντασμα», μεταφέροντας τους δεκάδες νεκρούς από την επιδημία, τους οποίους αδυνατούν να διαχειριστούν οι δομές και οι αρχές της περιοχές, καθώς δεν χωράνε στο νεκροταφείο.

Εικόνες που δεν είχαμε διανοηθεί ότι θα αντικρίσουμε σε καιρό ειρήνης, συμβαίνουν στη γειτονική μας χώρα, η οποία διαλύεται κομμάτι-κομμάτι κάθε μέρα. Οι Ιταλοί αψήφησαν σε αρχικό στάδιο τις προειδοποιήσεις και όταν αντιλήφθηκαν ότι όντως κάτι σοβαρό συμβαίνει, ήταν πλέον αργά

Η εικόνα με τα στρατιωτικά οχήματα που διασχίζουν το κέντρο του Μπέργκαμο, στους δρόμους του οποίου δεν κυκλοφορεί πλέον ούτε ένας άνθρωπος, ξεπερνούν κάθε παραλογισμό που θα μπορούσε να σκεφτεί ο νους ανθρώπου.

Οι νεκροί δεν χωράνε στο νεκροταφείο της πόλης και δεκάδες πτώματα ανθρώπων που νόσησαν και κατέληξαν από τον κοροναϊό, μεταφέρονται με στρατιωτικά οχήματα σε αποτεφρωτήρια άλλων περιοχών.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, τουλάχιστον 70 φορτηγά του στρατού συμμετείχαν στο νεκρικό κονβόι. Μία εικόνα που δοκιμάζει τις αντοχές όλων όσων την παρακολουθούμε από απόσταση, αν και ήδη βιώνουμε και εδώ στην Ελλάδα τις συνέπειες της επιδημίας COVID-19, πόσω μάλλον των ανθρώπων που ζουν στην Ιταλία και που καθημερινά θρηνούν τον χαμό δικών τους ανθρώπων, ενώ ζουν σε ένα περιβάλλον τεράστιου νεκροταφείου, με τον θάνατο να είναι ολοένα και πιο συχνός γύρω τους.

Non c'è più posto, e la città di Bergamo è costretta a mandare le salme da cremare fuori dalla regione. Una…

Gepostet von la Repubblica am Mittwoch, 18. März 2020

https://twitter.com/WarsontheBrink/status/1240528511514873862?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1240528511514873862&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.topontiki.gr%2Farticle%2F374208%2Fkoronoios-italia-sok-sto-mpergkamo-konvoi-70-stratiotikon-fortigon-me-dekades-ptomata

About Author