Χαρδαλιάς: Η απαγόρευση κυκλοφορίας είναι στο τραπέζι

«Οι πολίτες θα πρέπει να παραμένουν στις κατοικίες τους. Η κυκλοφορία εκτός οικίας θα πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο για την εξυπηρέτηση ζωτικών αναγκών», τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ότι από τα μεσάνυχτα της Κυριακής αναστέλλεται η λειτουργία ξενοδοχείων στην Ελλάδα, ενώ διευκρίνισε οι σύλλογοι των ξενοδόχων θα αποφασίσουν ποια ξενοδοχεία θα παραμείνουν ανοικτά.

Ακόμη σημείωσε πως θα υπάρξει ειδική μέριμνα για τα ξενοδοχεία των νομών Θράκης, αλλά και των νησιών που φιλοξενούν ενισχυτικές δυνάμεις της χώρας και της Ε.Ε. Παράλληλα για ακόμα μία μέρα επανέλαβε ότι βρίσκεται σε ισχύ η καραντίνα 14 ημερών για όσους έρχονται από το εξωτερικό.

Κληθείς να απαντήσει για το εάν θα υπάρξει απαγόρευση πτήσεων από και προς τη χώρα μας υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής απόφαση και πρόσθεσε «αν υπήρχε θα το ήξερα. Έσπευσε δε να επαναλάβει την αυστηρή 14ημερη παρακολούθηση από την κυβέρνηση, όσον έρχονται από το εξωτερικό.

Παράλληλα απαντώντας σε ερώτηση για το εάν θα υπάρξει απαγόρευση κυκλοφορίας είπε πως «δεν έχουμε ανακοινώσει απαγόρευση κυκλοφορίας, επαναλαμβάνουμε την αυστηρότατη σύσταση του κράτους στους πολίτες να παραμένουν στα σπίτια τους και να περιορίσουν την κυκλοφορία εκτός οικίας στο ελάχιστο» .

«Από κει και πέρα κάθε μέτρο είναι στο τραπέζι», αναφερόμενος προφανώς στις εικόνες που κυκλοφορούν και δείχνουν πολίτες να βολτάρουν ανενόχλητοι σε πολλά σημεία της χώρας, παρά τις συστάσεις» συμπλήρωσε.

About Author