Ματαιώθηκε η η Eurovision

Tη ματαίωση της φετινής  διοργάνωσης της Eurovision ανακοίνωσε η EBU

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, η EBU αναζήτησε εναλλακτικές για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού. Ωστόσο, λόγω της αβεβαιότητας που επικρατεί εξαιτίας του κοροναϊου και των ταξιδιωτικών περιορισμών στις Ευρωπαϊκές χώρες, είναι αδύνατη η διεξαγωγή του.

Παράλληλα, διαμηνύεται ότι όλες οι αρμόδιες αρχές θα συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις για τη φιλοξενία του διαγωνισμού το επόμενο έτος, δηλαδή το 2021.

Υπενθυμίζεται ότι ο φετινός διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας από τις 12 έως τις 16 Μαΐου, με τη συμμετοχή 41 χωρών, ανάμεσα στις οποίες της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ρωσίας.

Ήδη, οι εκπρόσωποι της Λιθουανίας και του Ισραήλ είχαν αναβάλει το ταξίδι τους στην Ολλανδία για τα γυρίσματα της postcard τους, δηλαδή του βίντεο που προβάλλεται πριν από την εμφάνιση της εκάστοτε συμμετοχής.

Επίσης, είχαν αναβληθεί και τα πάρτι, σε Άμστερνταμ, Λονδίνο και Μαδρίτη, που γίνονταν παραδοσιακά πριν από τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision με τη συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα δεδομένα του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, στην Ολλανδία έχουν καταγραφεί – μέχρι στιγμής – 1.416 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού και έχουν πεθάνει 24 άνθρωποι.

About Author