Κρούσματα οδικής ανευθυνότητας: 4.500 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα και οδήγηση υπό την επίδραση αλκοόλ

Εξαρση σημειώνει το πάγιο στη χώρα μας φαινόμενο οδικής και κοινωνικής ανευθυνότητας, και μάλιστα σε περίοδο πανδημίας. Χιλιάδες συμπολίτες μας, πατούν γκάζι σαν να «μην τρέχει τίποτα» και μάλιστα κάποιοι έχοντας πιεί αρκετά ποτηράκια παραπάνω.

Σε 22.360 ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ σε όλη τη χώρα, την εβδομάδα από 9 έως 15 Μαρτίου, βεβαιώθηκαν 4.444 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα και 165 για οδήγηση, υπό την επίδραση οινοπνεύματος με προτεραιότητα.

Οι έλεγχοι αυτοί είναι στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματος «παράβαση της εβδομάδας» που σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων σε όλη την Ελλάδα.

Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Θεσσαλονίκης 922, της Αττικής 604, της Κορινθίας 278, της Πιερίας 270, του Κιλκίς 227 και των Ιωαννίνων 196.

Οπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ, οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των τροχαίων δυστυχημάτων και ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

About Author